“M’EXPO İLE 14 İLÇE KALKINACAK”

“M’EXPO İLE 14 İLÇE KALKINACAK”
Maltepe’de yapılması planlanan Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi (M’Expo) projesi için başlatılan imza kampanyasına destek çığ gibi büyüyor.

Maltepe’de yapılması planlanan Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi (M’Expo) projesi için başlatılan imza kampanyasına destek çığ gibi büyüyor. 25 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını söyleyen Belediye Başkanı Kılıç, “Türkiye Kazanacak” diyor.
 Maltepe Belediyesi öncülüğünde Maltepe kurulacak olan ve M’Expo Center adı verilen ‘Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi’ projesi destek bulmaya devam ediyor. Maltepe'de yapılması düşünülen ve bölge halkı için de bir prestij proje kabul edilen Uluslararası Maltepe Fuar. Kongre ve Yaşam Merkezi (M'EXPO) için imza kampanyasına destek çığ gibi büyüyor.
900 milyon avroya mal olacak M'EXPO hakkında bilgi veren Kılıç. "Bu projede golf sahaları ve kongre merkezleri de yer alacak. Buraya iş adamları gelecek, esnafımız-Maltepeli kazanacak, en az 25 bin insanımız iş bulacak. Hedefimiz 500 bin imza" dedi.
“M’Expo ile 14 ilçe kalkınacak”
Maltepe’nin, İstanbul’un hatta tüm Türkiye’nin en önemli sorununun işsizlik olduğunu ifade eden Ali Kılıç,“M’Expo projesi bir hayalin ürünü değil. Bu tüm Türkiye’nin projesi. Anadolu Yakası’na, Avrupa kadar yatırım getirilmiyor. buraların kalkınması için böylesi bir projeye ihtiyaç var. Ayrıca bu proje dünyada bir ilk olacak, hem fuar hem de kongre merkezini, yetmedi bir de yaşam merkezini bünyesinde barındıracak. Bu proje sizlerin de desteğiyle gerçekleşirse Anadolu Yakası 14 ilçesiyle beraber ihya olacak. Buraya gelecek işadamları için bir golf sahası da yapıyoruz, işadamları burada ne kadar çok vakit geçirirse esnaf da, Anadolu Yakası ilçeleri de kazanacak” dedi.
 “25 bin insanımız iş bulacak”
Maltepe'nin diğer ilçeler arasına sıkışmış turizm ve sanayi potansiyelinden yoksun kendi haline bırakılmış bir ilçe görünümünde olduğuna dikkat çeken Başkan Kılıç, şöyle konuştu: "Bu proje ne Maltepe Belediyesi’nin ne de Ali Kılıç'ın projesi. Bu bölge halkımızın da yararlanacağı bütün Maltepelilerin projesi. Bu anlamda bir imza projesi başlatarak halkın da M'Expo'ya sahip çıktığını göstermek istiyoruz" dedi. 900 milyon avroya mal olacak M'Expo hakkında bilgi veren Kılıç. "Bu projede golf sahaları ve kongre merkezleri de yer alacak. Buraya iş adamları gelecek, esnafımız-Maltepeli kazanacak, en az 25 bin insanımız iş bulacak. Hedefimiz 500 bin imza" dedi. Kılıç; TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sony, Hollanda, Almanya ve İngiltereli firmaların da projeye destek verdiğini söyledi.
 “Türkiye kazanacak”
Projenin ilk etabını 2017 yılında bitirmeyi planladıklarını da ifade eden Kılıç, “Fuar alanımız 200 bin metrekare kapalı alanı barındıracak. Bu alanda kurulacak M’Expo, birçok ilki bünyesinde barındıracak bir proje olacak. Bu anlamda Türkiye’nin yeşile değer veren ilk çevreci fuarı olacağı gibi, merkezimizde sadece fuar alanı değil 4 bin kişilik bir kongre salonu ve golf sahası da yer alacak. Yine fuar alanımızda güneş enerjisi ve yağmur suyundan faydalanmak istiyor ve projemizi buna göre şekillendiriyoruz. Ayrıca M’Expo’yu bir Türkiye projesi olarak düşünüyoruz. Bu anlamda Anadolu Yakası’ndaki tüm belediyelerimizi, işadamlarımızı ilçemize bekliyoruz. Bu proje gerçekleşirse sadece Maltepeli değil, başta Anadolu Yakası olmak üzere tüm Türkiye kazanacak” şeklinde konuştu.
 Muhtarlardan destek
Muhtarlara da bir sunum yapan Kılıç destek buldu. İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta,  “Belediye başkanlarımız da seçimle geldiği için, sadece şahsi olarak demokrasi yoluna kendini adayarak göreve gelen muhtarlarımızın emeklerini göz ardı etmemeleri lazım. Sayın Ali Kılıç’ın bu yöndeki çalışmalarını takip ediyor ve kendisinden onur duyuyoruz. Biliyoruz ki o muhtarlarla omuz omuza çalışıyor. Arkadaşlar, muhtarlıklar arasındaki işbirliği bir kar ortaklığı değil, görev ve işbirliği ortaklığıdır. Proje sadece Maltepe için değil tüm Türkiye için bir kazanımdır” diye konuştu.
M’Expo’ya, esnaftan oy birliğiyle destek 
15 bin üyesi bulunan Maltepe Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi üyeleri, M’Expo projesine oy birliğiyle destek verdi. Başkan Kılıç’ın konuşmasını dikkatle dinleyen ve coşkuyla alkışlayan kooperatif üyeleri, imza atarak M’Expo’nun arkasında olduklarını ifade ettiler. Maltepe Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hulusi Ergin de, “Başkanım inanın çok heyecanlandım. Ben de fuar endüstrisinin içindeyim, bu projenin gerçekleştirilmesi için elimden geleni yapacağım. Başarılar diliyorum” diye konuştu

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir