Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı
İstanbul bu sabah aralıklı şiddetli yağış geçişleriyle güne uyandı. Meteoroloji güncel hava durumu tahminlerini açıkladı. Buna göre İç Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yarın kuvvetli sağanak bekleniyor.

İstanbullular bugün birçok ilçede şiddetli ve kısa süreli sağanak yağış geçişleriyle uyandı. Gök gürültülü yağışlar yer yer trafikte görüş mesafesini 2 metrelere indirdi. Diğer yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu tahminlerini sosyal medyadan duyurdu.
İşte Meteoroloji'nin son dakika hava durumu uyarıları ve bazı illerimizle ilgili verilen tahminler.
SICAKLIKLARDA CİDDİ BİR DEĞİŞİM YOK
Haftalık tahminleri içeren haritayla birlikte yapılan açıklamada "14 Ağustos'a kadar hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, "Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor" denildi.
11 İLDE YAĞIŞ UYARISI YAPILDI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahmine göre, yarın öğle saatlerinden itibaren İç Ege ile Batı Akdeniz'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Isparta ve Burdur çevreleriyle Kütahya'nın güney, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya'nın iç kesimlerinde yerel kuvvetli olacak.
VATANDAŞLARA HAVA DURUMU UYARISI
Değerlendirilen hava tahmin raporlarına göre ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.
KONYA İÇİN SAAT VERİLDİ
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya'nın batısında gök gürültülü sağanak beklendiğini bildirdi.
Genel Müdürlükten yapılan tahmine göre, Konya'nın batı çevrelerinde ilerleyen 2 saatlik periyotta gök gürültülü sağanak, yerel olarak kuvvetli olacak.
Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
İZMİR İÇİN DİKKAT
Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü, yarın İzmir'in doğu ilçelerinde kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Yapılan uyarıda, gök gürültülü sağanak yağışın, İzmir'in doğu ilçeleri Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Tire, Bayındır ve Kemalpaşa'da etkili olacağını bildirdi.
Saat 14.00 ile 21.00 arasında olması beklenen gök gürültülü kuvvetli yağışın (21-50 kg/m2) olarak beklendiğini belirtildi.
Buna göre, vatandaşlardan ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmaları istendi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir