“MESLEK EDİNDİRME KURSU” EĞİTİM DÖNEMİ BAŞLADI

“MESLEK EDİNDİRME KURSU” EĞİTİM DÖNEMİ BAŞLADI
Ümraniye Belediyesinin, İŞKUR’la ortaklaşa başlattığı “Meslek Edindirme Kursu” projesi ile 4 ayrı noktada 5 branş ile 2016-2017 Eğitim Dönemi başladı.

Haziran itibariyle başlayan eğitimlerde kursiyerle; Makinecilik, Aşçı Yardımcılığı, Hasta ve Yaşlı Refakatçiliği, Çocuk Bakıcılığı, Uygulamalı Girişimcilik olmak üzere 5 farklı meslek grubunda eğitim veriliyor. Kayıtlar Haziran 2017’ ye kadar devam edecek.
Ümraniye Belediyesinin, İŞKUR’la ortaklaşa başlattığı “Meslek Edindirme Kursu” projesi ile 4 ayrı noktada 5 branş ile 2016-2017 Eğitim Dönemi başladı. Haziran itibariyle başlayan eğitimlerde kursiyerle; Makinecilik, Aşçı Yardımcılığı, Hasta ve Yaşlı Refakatçiliği, Çocuk Bakıcılığı, Uygulamalı Girişimcilik olmak üzere 5 farklı meslek grubunda eğitim veriliyor. Kayıtlar Haziran 2017’ ye kadar devam edecek.
İstihdama yönelik çalışmalarını sürdüren Ümraniye Belediyesi, 2010’dan bu yana 66 meslek gurubunda 16.870  kişiye iş buldu. İnsanların hayatını etkileyen istihdam sorununa belediye tarafından üretilen çözümler ise bununla sınırlı değil. 1 yıl önce İŞKUR’la ortaklaşa başlatılan proje kapsamında bu dönem kursiyerlere; Makinecilik, Aşçı Yardımcılığı, Hasta ve Yaşlı Refakatçiliği, Çocuk Bakıcılığı ve Uygulamalı Girişimcililik olmak üzere 5 farklı dalda eğitim veriyor. 40 ile 117 iş günü boyunca verilen eğitimlerde kursiyerlerin yol ve yemek masraflarını karşılamaları için aylık 400 TL veriliyor ve genel sağlık sigortaları da yapılıyor. Eğitimlerini başarıyla bitiren kursiyerlerin Ümraniye Belediyesi tarafından Millî Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazandıkları Meslek Edindirme Kursları, her yıl içeriğini daha da zenginleştirerek, Ümraniyeli hanımların kendilerini geliştirmelerinin yanı sıra, ev ekonomisine katkıda bulunmalarını da sağlıyor.
Belirlenen 4 ayrı noktada, 5 farklı dalda, profesyonel eğitmenler tarafından verilen kursların 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı kayıtları devam ediyor. İŞKUR ve Ümraniye Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen Meslek Edindirme Kurs Kayıtları için kursiyerler, nüfus cüzdanlarıyla Ümraniye Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünde kayıt yaptırabilecekler.  Bu yıl da yoğun katılımın beklendiği Meslek Edindirme Kursları; yeni bir meslek edinmek, yeteneğini keşfetmek, farklı alanlarda çalışmayı denemek isteyen kursiyerlerini bekliyor.
Meslek Edindirme Kursları’nda ücretsiz eğitim almak isteyen kursiyer adayları, bu yıl eğitim verilecek merkezler, branşlar ve kurs kayıt bilgileri için 444 9 822 arayarak ayrıntılı bilgiye ulaşabilirler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir