Göksal Serdar

Göksal Serdar

MERAL AKŞENER, SİYASİ DENGELERİ BOZAR MI?

MERAL AKŞENER, SİYASİ DENGELERİ BOZAR MI?

Meral Akşener'in kasım ayında kuruluşu tamamlanacak yeni partisi ile kilitlenen 
Türk siyasetinin kilidini açıp yeni bir alternatif olup olamayacağı büyük merak konusu...
Devlet Bahçeli yönetimindeki MHP ile bir şekilde yolları ayrılan Meral Akşener, şimdilerde kendisi ile aynı kaderi paylaşan Prof. Dr. Ümit Bozdağ ile birlikte yeni bir parti kurmak için hummalı bir şekilde çalışıyor. Kasım ayında kuruluşu tamamlanması beklenen yeni partinin Türk siyasetinde 2002 yılındaki genel seçimlerden bu yana yaşanan AK Parti, CHP, MHP ve HDP eksenli dörtlü dengeyi bozup yeni bir alternatif oluşturup oluşturamayacağı büyük merak konusu oldu.  
KURUCULAR KURULU BELİRLENİYOR
Merkez sağda yeni parti için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren Meral Akşener ve Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ile anlaştığı ve Koray Aydın'ın da Akşener'in liderliğindeki partinin A takımında yer alacağı konuşuluyor. Yeni partinin Kurucular Kurulu'nun oluşumuyla ilgili çalışmalarında çok büyük mesafe kateden Meral Akşener'in bu yöndeki çalışmalarının çok olumlu karşılandığını ve her çevreden geniş ve önemli destekler aldığı iddia ediliyor. 
AK PARTİ VE MHP OYLARI GERİLER Mİ? 
Meral Akşener'in liderliğinde kurulacak yeni partinin sadece MHP küskünlerinden değil, AK Parti, CHP, HDP, DYP ve ANAP gibi her parti seçmeninden hatta seçimlerde oy kullanmayan seçmenlerden de oy alabilmeyi hedeflediği ileri sürülüyor. Kamuoyu araştırma şirketi SONAR’ın başkanı Hakan Bayrakçı, "Akşener’in partisinin müthiş bir rüzgar estireceğini biliyorum" diyerek seçime girmesi halinde yüzde 13 ila 20 civarında oy alabileceğini savundu. Bayrakçı, Akşener'in partisinin de dahil olduğu bir seçimde AK Parti'nin oy oranın en fazla yüzde 42 olacağını söyledi. Akşener'in merkez sağda kuracağı yeni parti ile en çok MHP seçmeninden oy alacağı iddia ediliyor. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Göksal Serdar Arşivi