MEHMET ŞİMŞEK'TEN ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI AÇIKLAMASI

MEHMET ŞİMŞEK'TEN ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI AÇIKLAMASI
Başbakan Yardımcısı Şimşek, yapılan kanuni düzenlemelere rağmen zorunlu trafik sigortası primlerinin arzu edilen seviyelere inmediğini belirteritti.

Vatandaşların daha düşük primlerden yararlanması amacıyla yeni bir model geliştirdiklerini bildirdi.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada, zorunlu trafik sigortası primlerinin sigorta piyasasında serbestçe belirlendiğine işaret ederek, bu sigortanın zorunlu olmasının, primlerin gerek sigortalılar gerekse sigorta şirketleri bakımından makul tutarlarda tespitini zorunlu kıldığını söyledi.
Türkiye'de en yaygın sigorta olan zorunlu trafik sigortasında makul fiyatlama pratiğini bozan yapısal sorunların ortadan kaldırılması için bu yılın nisan ayında kanun değişikliği yapıldığını ve ikincil düzenlemelerle uygulamaya yönelik hükümlerin yürürlüğe konulduğunu hatırlatan Şimşek, "Kanundan sonraki dönemde sigorta primlerinin düşmeye başladığı görülmekle beraber söz konusu primler arzu edilen makul prim seviyelerinde değildir. Bu durum sigorta sektörünün primlendirme uygulamasına olan güveni ve bu bağlamda sistemin sürdürülebilirliğini olumsuz yönde etkilemektedir." ifadelerini kullandı.
Vatandaşların daha düşük primlerden yararlanması amacıyla yeni bir model geliştirdiklerini anlatan Şimşek, bu kapsamda bütün sigorta şirketlerine ait fiyatların tek bir sistemde görülebileceğini, buna göre en düşük fiyat tercihinde bulunabileceğini kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir