Olcay Çakır

Olcay Çakır

MASKE

MASKE

Uzunca bir süre maskeli yaşamımız olacak... Süreci yaşarken ve süreci bitirirken maskeli fotoğraflarımız döneme damga vuracak. Albüm işinin yerini alan sosyal medya paylaşımlarımız sayesinde, maskeli bir arşivimiz oluşuyor. Bir daha yaşanmaması için dua edeceğimiz bu günlerin muhasebesiyle dolu güzel günlere maskeli yolculuğumuz devam edecek.
Sorular, cevaplar ve belki de bolca komplo teorileri üzerine bina ettiğimiz günlerden de geçiyoruz. İhtimaller ihtimaller ihtimaller... Spor dünyası, futbol dünyası üzerinde ne gibi sonuçlar doğuracak karantina günleri. Hayat nasıl eski düzenine geçecek, hayat eskisi gibi olacak mı en başta? Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyen de var, ‘Unutursun Mihribanım’ diyen de.
Dünyada futbolun geleceği ne olacak, Avrupa’da, ülkemizde... Acaba ‘maçlar oynanacak mı?’ derdimizin yerini bu işin sonunda ‘keşke tek derdimiz o olsaydı’ mı alacak? Çünkü önlem almadığın, tedbiri aksattığın her şey bir gün önceyi ‘keşkelerle’ anmak anlamı taşımıyor mu?
Avrupa ile aynısı
Her geçen gün futbol adamlarının en az ‘bir ihtimal daha var, o da...’ şeklinde çıkışlarını mı okuyacağız? Maçların; oynanması, oynanaması, tescil edilmesi, iptal edilmesi mesajlarının altında yatan alt sebebi mi yorumlayacağız? Baştan fikrimi ifade etmenin huzuru ile “Avrupa ne yapacaksa aynısı” demeye devam edeceğim... Tabii tamamen sana özel, ona özel, onlara özel koşullar gerçekleşmez ve benzerlikler üzerinden bunu söylediğimi de ifade ederek. Maske hayatımızın daha uzunca bir süre en önemli parçası olacak diye başlamıştım yazıma. En önemli en hayati parçamız, olmazsa olmaz kıyafetimiz olacak hatta.
Üreten hep kazanır
Türk futbolunun üretmek yerine hazırı kullanma, alma, borçlanma ve sonunda batma noktasına gelme sebebi bazı etkili maskeleri oldu.Gerçeklerle yüzleştiğimiz bu hayati dönemde maskelerimizin de düşmesi önemli fırsatımız olacak. ‘Yarışan takım veya büyük takım, hazır oyuncu alır’ maskesinden bahsediyorum. Yetiştirenlerin, üretenlerin yükselişine tanıklık ederken maskelerin de düşüşlerine tanıklık edeceğiz gibi. Üreten her daim, her türlü kazanır çünkü...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Olcay Çakır Arşivi