MARINTURK'TE REKABET RÜZGARLARI ESTİ!

MARINTURK'TE REKABET RÜZGARLARI ESTİ!
Türkiye Pirat Ligi 5. Etap Yelken Yarışları, 12-13 Ağustos 2017 tarihleri arasında Pendik Yelken Kulübü'nün ev sahipliğinde Marinturk'te (Pendik Marina) gerçekleştirildi.

Bir denizcilik kenti olan Pendik, geçtiğimiz günlerde yine ulusal öçekte önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Pendik Yelken Kulübü'nün ev sahipliğinde ve MSY Yapı'nın sponsorluğunda gerçekleşen Türkiye Piat Ligi 5. Etap Yarışları 12-13 Ağustos 2017 tarihleri arasında Marinturk'te (Pendik Marina) gerçekleştirildi. 50 kulüpten 25 sporcunun katıldığı yarışlar odukça çekişmeli ve zevkli mücadelelere sahne oldu. 
İSTANBUL YELKEN KULÜBÜ BİRİNCİ OLDU...
İki gün boyunca devam yarışmalar sonucunda genel klasmanda dereceye giren sporculara ödülleri, 13 Ağustos Pazar günü akşamı Marinturk'teki İstanbul Yelken Kulübü'nün standında verildi. Genel klasmanda dereceler şu şekilde: 
1. Haluk Suntay- İrfan Gezici (İstanbul Yelken Kulübü)
2. Çağlan Kuruner-Ber Balta (Galatasaray Yelken Kulübü) 
3. Burak Cora- İrfan Papila (Fenerbahçe Yelken Kulübü)
YERLİ TEKNEDE KAYTAZDERE 
YELKEN KULÜBÜ BİRİNCİ OLDU
Türkiye Piat Ligi 5. Etap Yarışları sonucunda Yerli Tekne kategorisinde ise Kaytazdere Yelken Külübü'nden Eren Can Altun- Atacan Aloğlu birinci, İstanbul Yelken Kulübü'nden Bahadır Bozdağ ve Fatih Gökmen ikinci, Marmara Yelken Kulübü'nden Barış Harmankaya ve Timur Serter ise üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödülleri Pendik Yelken Kulübü Başkanı Dr. Tanku Bulduk ve Pendik Yelken Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fecri Demiröz tarafından verildi. 
PENDİK'TE MİLLİ YELKENCİLER YETİŞİYOR
Pendik Yelken Kulübü Başkanı Dr. Tanku Bulduk, Türkiye Pirat Ligi 5. Etap Yelken Yarışları'nı Pendik'te yaklaşık 17 bin kişinin takip ettiğini belirterek, "Pendik'te 1960'lı yıllardan bu yana yelken sporu yapılmaktadır. Yaklaşık 45 kuşak yelkenci var burada. Türkiye'deki ilk Avrupa Yelken Şampiyonası Pendik'te yapılmış. Daha sonra sahil dolgu alanı ve marina yapılınca bu iş bitti denildi. Ancak biz 2009 yılında Pendik Yelken Kulübü'nü kurunca sağ olsun Kerem Başkan bize 10 tane optimist ald ve 'Mayayı çalıyorum' dedi. Gerçi onları da üç sene önceki lodosta kaybettik. Bugüne kadar yüzlerce yelkenci çocuk sporcu yetiştirdik. Milli olmaya aday sporcularımız var" şeklinde konuştu. 
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir