MANCHESTER UNİTED-4 FENERBAHÇE-1

MANCHESTER UNİTED-4  FENERBAHÇE-1
UEFA Avrupa Ligi A Grubu 3. maçında Fenerbahçe deplasmanda İngiliz devi Manchester United'a 4-1 yenildi.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 3. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Manchester United'a 4-1 yenilerek ağır bir mağlubiyet yaşadı. Old Trafford'da sarı-lacivertli taraftarlar yönetimi istifaya davet etti.
Mücadelenin 30. dakikasında ceza alanı sol çaprazında Simon Kjaer, Juan Mata'yı düşürdü ve hakem Benoit Bastien penaltı kararı verdi. Penaltı atışını gole çeviren Pogba skoru 1-0 yaptı. Bu golden 2 dakika sonra Mata'nın pasıyla ceza alanı içine giren Martial, Şener Özbayraklı'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Bastien bir kez daha penaltı noktasını işaret etti. Topun başına geçen Martial durumu 2-0 yaptı. 45+1'de Paul Pogba, ceza yayının bir adım gerisinden yaptığı vuruşla topu 90'a gönderdi ve skor 3-0 oldu. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.
Manchester United ikinci yarıya da golle başladı. 48. dakikada Jesse Lingard farkı 4'e çıkardı. Fenerbahçeli taraftarlar sarı-lacivertli yönetimi istifaya davet etti. 83. dakikada eski kırmızı-şeytan Van Persie skoru 4-1'e getiren golü kaydetti. Maç 4-1 İngiliz devinin üstünlüğü ile sona erdi.
A Grubu'nda oynanan diğer maçta ise Feyenoord evinde Zorya'yı 1-0 yendi. Alınan bu sonuçların ardından 6 puanlı ManU 1. sırada, aynı puandaki Feyenoord 2. sırada yer aldı. Fenerbahçe'nin 4 puanla 3. sırada bulunduğu A Grubu'nda Zorya 1 puanla sonuncu sırada yer aldı.
A Grubu'nda oluşan puan durumu şöyle:
Takımlar      O    G    B    M    A    Y    Av    P
Manchester  3    2     0     1     5    2     3     6
Feyenoord    3    2     0     1     2    1     1    6
Fenerbahçe  3    1     1     1     3     5   -2     4
Zorya           3    0     1     2     1     3   -2     1

STAT: Old Trafford
HAKEMLER:
Benoit Bastien, Frederic Haquette, Hicham Zakrani (Fransa)
MANCHESTER UNİTED: De Gea, Darmian, Smalling (Dk. 46 Rojo), Bailly, Shaw, Carrick, Pogba (Dk. 75 Fosu-Mensah), Lingard (Dk. 66 Depay), Mata, Martial, Rooney
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Skrtel, Kjaer (Dk. 46 Emenike), Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Mehmet Topal, Neustaedter, Alper Potuk, Volkan Şen (Dk. 69 İsmail), Van Persie
GOLLER: 
Dk. 31 (penaltıdan) ve Dk. 45+1 Pogba, Dk. 34 Martial (penaltıdan), Dk. 48 Lingard (Manchester United), Dk. 83 Van Persie (Fenerbahçe)
SARI KART: Dk. 30 Kjaer (Fenerbahçe)
İLK YARIDAN POZİSYONLAR
15. dakikada ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Pogbanın vuruşunda, Skrtel kademeye girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.
24. dakikada Matanın sağ kanattan arka direğe ortaladığı topa Martialin kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.
30. dakikada kendi yarı alanından gönderilen derinlemesine pası Fenerbahçe ceza alanının sol çaprazında kontrol eden Mata, Kjaer ile girdiği ikili mücadelede yerde kalınca Fransız hakem Benoit Bastien penaltı noktasını gösterdi.
31. dakikada Manchester United golü buldu. Topun başına geçen Fransız yıldız Pogba, meşin yuvarlağı kaleci Volkanın sağından filelere gönderdi: 1-0
34. dakikada Matanın pasıyla sol taraftan ceza alanına giren Martiale Şenerin müdahalesi üzerine Fransız hakem Bastien bir kez daha penaltı kararı verdi. Atışı kullanan Martial aynı köşeden meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0
37. dakikada Fenerbahçe maçtaki en tehlikeli pozisyonunu üretti. Mehmet Topalın pasıyla sol taraftan ceza alanına giren De Souzanın Baillyi çalımladıktan sonra kaleci De Gea ile karşı karşıya vuruşunda iyi yer tutan İspanyol file bekçisi üstüne gelen topu kornere çeldi.
45+1. dakikada Manchester United farkı 3e çıkardı. Rooneynin ceza alanındaki Lingarda çıkardığı pası bu futbolcu bekletmeden müsait durumdaki Pogbaya aktardı. Fransız futbolcunun ceza yayı önünden yaptığı şık vuruşta meşin yuvarlak kaleci Volkanın sağından ağlara gitti: 3-0
İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
48. dakikada Manchester United, bir gol daha buldu. Fenerbahçe ceza alanında topla buluşan Rooneynin pasında Lingard meşin yuvarlağı kaleci Volkanın sağından ağlara gönderdi: 4-0
60. dakikada Emenikenin pasında ceza yayı önünde topla buluşan Van Persienin şutunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
72. dakikada ani gelişen Manchester United atağında Depayin Martial ve Matanın hareketlendiği noktaya gönderdiği topu Fenerbahçe savunması zamanında kademeye girerek uzaklaştırdı.
76. dakikada Şenerin sağ kanattan ceza alanına ortaladığı topa İsmail kafayla vurdu ancak meşin yuvarlak auta çıktı.
78. dakikada Depayin pasıyla ceza alanına giren Matanın vuruşunda kaleci Volkan iki hamlede topu kontrol etti.
83. dakikada Fenerbahçe aradığı golü buldu. Emenikenin sol kanattan ceza alanına ortaladığı topu Van Persie, Manchester Unitedlı iki savunma oyuncusunun arasından ağlara gönderdi: 4-1
84. dakikada topla buluşan De Souzanın 20 metre mesafeden sert şutunda kaleci De Gea son anda topu yatarak uzaklaştırdı.
89. dakikada Matanın çıkardığı topu Fosu-Mensah ceza alanı çizgisi üzerinde bekletmeden kaleye gönderdi ancak Volkan yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

bbbbb.gifbbbbbbbbbbbbb.gif

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir