MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI ÖRNEK PROJE

MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI ÖRNEK PROJE
Üsküdar Belediyesi, çocuk ve gençleri madde bağımlılığından korumak amacıyla başlattığı ‘Bağımlılıktan Korun Hayat Sana Bağımsız Gelecek’ projesini düzenlenen törenle hayata geçirdi.

Üsküdar Belediyesi, çocuk ve gençleri madde bağımlılığından korumak amacıyla başlattığı ‘Bağımlılıktan Korun Hayat Sana Bağımsız Gelecek’ projesini düzenlenen törenle hayata geçirdi.
Üsküdar’da yaşayan çocuk ve gençlerin madde bağımlılığından korunması için örnek bir çalışmayı hayata geçiren Üsküdar Belediyesi, ‘Bağımlılıktan Korun Hayat Sana Bağımsız Gelecek’ isimli projenin düzenlenen törenle uygulamasını başlattı. 
AMAÇ, GENÇLERİ BAĞIMLILIKTAN KORUMAK VE KURTARMAK
Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla başlatılan projeyle Üsküdar’da madde ve davranış bağımlılıklarıyla mücadele yolunda 7-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin bağımlılıktan kurtarılması amaçlanıyor. Bu doğrultuda bağımlılıkla mücadele konusunda işbirliği yapan proje ortakları, aileler ve çocuklara yönelik sosyal bütünleşme,  farkındalığı artırma ve toplum sağlığı anlamında iyileşme sağlanmayı da hedefliyor.
PROJE KAPSAMINDA NELER YAPILACAK?
Proje kapsamında Bağımlılık Önleme Çocuk Merkezi kuralacak.  Bu merkezde 7-18 yaş arası bağımlılık risk grubunda bulunan, okula devam etmeyen veya sokakta çalıştırılan çocuklar tespit edilerek en az 100 çocuğa eğitsel tanılama yapılacak. Bunun yanı sıra okula gitmeyen çocuklar belirlenerek eğitim tedbirleri alıncak ve örgün eğitime devam etmeleri sağlanacak. 400 aile ziyaret edilerek sosyal yardımlar konusunda bilgilendirilecek. 
SPORTİF VE KÜLTÜREL FAALİYETLERE YÖNLEDİRİLECEKLER
Proje kapsamında bağımlılığı önleme amacıyla tespit edilen, sokakta çalışan veya çalıştırılan çocuklara yönelik karate, müzik, folklor, yüzme gibi kültürel ve sportif faliyetler uygulanarak müze ve huzurevi ziyaretleri yapılacak ve topluma kazandırılmaya çalışılacak. Çeşitli terslere tabi tutulacak çocuklar yapılan değerlendirmelerin ardınan hangi branşa yatkın ise o yönde ilerlemerinin önü açılacak. 
“ÇOCUKLARIMIZLA İLGİLİ YAPTIĞIMIZ BU ÇALIŞMA ÜSKÜDAR BELEDİYESİNİN EN ÖNEMLİ PROJESİ”
Sokak çocuklarının topluma geri kazanımı için önemli projenin hayata geçirildiğini belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Ne yazık ki bizim yavrularımızın hali içler acısı ve bizi üzüyor. Adate içimiz, ciğerimiz kan ağlıyor. Toplum ve millet olarak içerisinde bulunduğumuz tablo hiç iyi değil. Şube müdürümüzün de dediği gibi Üsküdar Belediyesi’nin yapmış olduğu en önemli faaliyet bu. Bizler belediyeler olarak bir takım faaliyetlerimiz var. Yollar, parklar, binalar gibi aklınıza ne geliyorsa yapılacaklar görev alanımızda yer alıyor. Bizim gençlerle ilgili, çocuklarla ilgili, sokakta çalışan kötü alışkanlıkları olan çocuklarla ilgili yaptığımı çalışmalar hepsinden daha önemlidir” dedi. 
“TOPLUM OLARAK ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM”
Sokak çocukları bizim çocuklarımız diyerek konuşmasına devam eden Başkan Türkmen, “Bir insan öncelikle güvenmemiz lazım. Sokaktaki çocuklara dahi güvenmemiz lazım. İnsanları adam yerine koyacağız, onları anlamaya çalışacağız ve onlara sorumluluk vereceğiz. İnanın onların dünyasına girdiğimiz zaman ilginç hikayeleri var. Bir insan problemi olması metruk bir binada sabahlara kadar niye sabahlasın, karton üzerinde kış şartlarında neden kalsın. O hayatlar ve çocuklar üzerinden empati yapmamız lazım. Sizlere belirli bir ücret versek ve kış şartlarında böyle bir yerde kalın desek kalmazsınız. Hangi birimiz çocuğumuzun sokakta uyumasına göz yumabiliriz. Bu çocuklar hepimizin çocukları, illaki bizim fizyolojik olarak çocuğumuz olmak zorunda değil. Toplum olarak çocuklara sahip çıkmak zorundayız. Bizim bir projemiz var, çocuklarımız iyilerle iyiliklerle arkadaş etmek zorundayız” diye konuştu.

untitled-1.jpguntitled-1.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir