Maceraya gerek yok!

Trabzonspor Gaziantep deplasmanında. Smudica’nın takımı zor takım. Oyunu zor, formasyonu ters, oyun planları rakiplerine kafa karışıklığı yaşatır cinsten. Savunması ayrı bir dert, hücumları ayrı bir dert rakiplerine. İstikrarları yok. Bu aralar ligde kaybediyorlar. Trabzonspor’da da üst üste gelen puanlardan sonra oluşan umutluluk hali; yine üst üste kayıplarla taraftarları da tribünlerden uzaklaştırmış gözüktü.
Trabzonspor yine o kırılgan günlerine geri dönmüş gibi. Kazanıp evine coşkulu dönmek bu anlamda önemli. Trabzonspor şimdilerde gelecek planlaması içinde. Seneye net bir şekilde kadroda olmayacak çok isim var. Haliyle planlama şart. Ancak bugünü konuşmak gerekirse Trabzonspor iki büyük maçı, iki büyük oyunla kazanmış da bir takım. Bu takım küçük büyük fark etmeksizin herkesi yenebiliyor ancak aynı şekilde yenilebiliyor olduğunu göstermiş bir takım. O nedenle konu mevcut kadro yapısı ile değil, oyunuyla değerlendirilmeli.
Enis’e alan açılırsa...
Trabzonspor belki de bugün tam da eleştiri aldığı; yan ve geri pas çokluğu ile maçı kazanabilecek... Çünkü rakibin sağlam (3’lü görünümlü 5’li) defans kurgusunu çözecek hıza, kenar oyunlarına sahip değiller. Bugün tam da eleştiri konusu oyunun günü, kazanmak için. Yeni denemeler macera olur. İlginç bir maç bizi bekliyor o anlamda. Ön tarafta Enis Destan’a alan açılırsa Trabzonspor istenen dinamizmi yakalayabilir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Olcay Çakır Arşivi