KURTKÖYSPOR’UN ALTYAPISI FUTBOLCU FABRİKASI GİBİ..

KURTKÖYSPOR’UN ALTYAPISI FUTBOLCU FABRİKASI GİBİ..
İstanbul Süper amatör Lig'de mücadele eden Kurtköyspor Futbol Okulu alt yapıya büyük önem veriyor. Akademisyen eğitmenler eşliğinde geleceğin yıldız adayı futbolcuları, Türk Futboluna kazandırmak için yetiştiriyor.

Kurtköyspor Koordinatör’ü Fikret kavak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Kurtköyspor futbol okulu, 'İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu' sloganıyla hareket ediyor. Bir diğer mottoları ise 'kurtköyspor sadece bir futbol kulübü değil, aynı zamanda bir futbol eğitim kurumudur.  
Bakınız bir insanın yetişmesi için en az 5 yıldan bahsediyoruz. Doğum gününden 19-20 yaşına kadar olan süreci bir düşünün, o insana 19-20 sene yatırım yapman gerekiyor. Tabi ne için? İyi bir insan, iyi bir sporcu olması için. En önemlisi de iyi bir vatandaş olabilmesi için. Çocuklarımıza fertleri olarak reşit oldukları yaş dilimine kadar çok iyi eğitim vermemiz gerekiyor. Altyapıdan gelecek neslin iyi bir şekilde de kendini ifade edip temsil edebilme kabiliyetine sahip olması gerekiyor. Bizdeki toplumsal sıkıntı şu: bir sporcuyu bir yere getirdiklerinde hemen onun tam anlamıyla olmasını istiyorlar. Bakınız U10, U11, U12, U13 yaş gruplarındaki sporculardan bahsediyoruz. Bu noktada velilerin bir sporcunun gelişiminin nasıl olduğunu çok çok iyi bilmeleri gerekiyor. Bunların temel bilgi evresi, gelişim evresi, performans evresi gibi evrelerin olduğunu bilmek gerekiyor. 
“SPORCUNUN BİR SORUMLULUĞU OLMALI”
Bir oyuncu kendi tarzını, kendi şeklini belirleyebilmeli diyen Fikret Kavak, Tabii ki saha içerisinde antrenörlerinin, akademi direktörlerinin verdiği bilgiler güzel ama sahaya girdiğinde inisiyatif alan oyuncunun yetişmiş olması lazım. Sporcunun bir sorumluluğu olmalı ve o sorumluluğu aldıysa uygulamalı. Ama bu uygulama şekli nereden başlayacak? Dışarıda öğretirsen o çocuk saha içinde sorumluluk alır. Kendi hayatında sorumluluk alamayan bir oyuncu ya da bir insan bir görev verilmesi halinde saha içindeki o görevden de kaçabilir. Bizim sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmemiz gerekiyor. Saha içinde saklanmayan, her zaman isteyen, oyun içinde daima olması arzulayan, arkadaşıyla iletişimi çok iyi olan, antrenörünün verdiği direktifleri harfiyen uygulayabilen, algı çarkları yüksek, rakibin yapmak istediklerini o anda sezip hissedebilen bir oyuncu yapısı olması lazım.  Kurtköyspor okulunun ’da altyapı modeli de bu yörüngede ilerliyor.”
“ÇOK DEĞERLİ ALT YAPI HOCALARIMIZ VAR”
Alt yapı Futbol Okulun’da çalışan çok değerli hocalarımız var, Ugur Yörenti, İlhamı Onursal, Murat Bilgin,Ercan Yucak gibi,tecrübeli hocalarımızın kontrolünde hazırlanmış antrenman programları ile  çocuklarımızın bedensel gelişimine katkı sağlıyorlar. Okul öncesi ve okul dönemindeki çocukların oyun ihtiyaçlarının en üst düzeyde olduğu düşünülerek oyun formatında hazırlanmış antrenman programları ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz”  2005 ve 2015 doğumlu çocuklarımız Eğitimlerine hafta içi Salı, Perşembe günleri saat 17. 00 ‘da” hafta sonu Cumartesi ve Pazar sabah 9.30 da” başlayan antrenmanlarla devam ediyorlar. Salı ve Cuma günleri ise kaleci Antrenör’u Selahattin Ulutaş nezaretinde 20 yakın kaleci arkadaşlarımızın antrenmanları devam ediyor.

Kurtköyspor Futbol Okulu minik öğrencileri 30 Ağustos Zafer Bayramını Türk Bayrağını açarak antrenmandan sonra kutladılar.

 

untitled-1fgfdf.gifuntitled-1ttn.gif

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir