KÜLTÜR-SANAT TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

KÜLTÜR-SANAT TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Eyüp Belediyesi, 2016-2017 kültür ve sanat ektinliklerinin tanıtımı için Ensari Konağı’nda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Özellikle gençlere dokunacak, onların ilgisini çekecek, merakını toplayacak içerikte programlar yapacağız.” dedi.
Geçmişten geleceğe belediye olarak taşıyıcı görev üstlendiklerine dikkat çeken Başkan Remzi Aydın, “Bütün faliyetleri özel olarak takip ediyorum. Programları kalite ve ilgi arasında doğru orantı kurup iyiliştirmeye ve güzelleştirmeye çalışıyoruz. Daha çok güzel işler yapacağız inşallah. Bizler kültürel miras taşıyıcılarıyız fakat toplum olarak daha geçmişimizle barışamadık. Daha kıymetlerini bile tam olarak anlayamadık. Geçmişi günümüzle harmanlayarak gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bu yüzden gençlik, sanat ve spor alanları bizim için çok önemli." diye konuştu. 
Kültür-sanatta, eğitim ve etkinlik olmak üzere iki farklı açıdan çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Aydın, atölye ve kursların eğitim programında yer aldığını, tiyatro gibi faaliyetlerin ise etkinlik ayağında bulunduğunu söyledi.
Kaliteli eğitimler verdiklerini de ifade eden Başkan Remzi Aydın, “Geçen yıl sinema okulu açtık. Bu sene devam edeceğiz. TRT ile iş birliği yapıyoruz. Sinema okulunun finali 28 Ekim'de olacak. Orada yönetmenlik, senaryo, metin yazarlığı, oyunculuk, kurgu gibi branşlarımız var. Bin 160 kişi başvurdu ve aralarından jüri 41 kişiyi seçti.” dedi.
Eyüp'ün var olan soyut ve somut miraslarını dikkate alarak ön plana çıkartmaya çalıştıklarını ifade eden Kültür İşleri Müdürü Davut Akgül ise yapılan çalışmalarda varolan kültür ve sanat mirasına layık olmaya çalıştıklarını söyledi. Davut Akgül, Belediye Başakanı Remzi Aydın öncülüğünde odak noktası olarak gençleri hedef alan kültür sanat politikasını "Yeni Bir Neslin İnşası ve Medeniyet Mirası" başlığı altında özetledi. 
Akgül sözlerine şöyle devam etti: "Kültür politikamızı ince eleyip sık dokuyarak saha araştırmaları ve incelemeler yaparak devam ettiriyoruz. Dünyada eşine az rastlanan Eyüp Tarihi Merkezimizi ve kültürel dokumuzu popülist politikalara kurban etmeyen bir sorumluluk ve görev bilinciyle yürütmeye çalışıyoruz. İnsan, mekan ve fikir üçlemesine büyük bir özen göstererek sanatsal ve kültürel adımlarımızı atmaya devam edeceğiz."
Kültür sanat yeni sezon açılışı 7 Ekim Cuma günü Eyüp Kültür Sanat Merkezinde yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir