“KOSGEB’TEN 150 BİN LİRA DESTEK”

“KOSGEB’TEN 150 BİN LİRA DESTEK”
Bağcılar’da yeni girişimcilerin yetişmesi ve girişimciliğin desteklenmesi amacıyla düzenlenen KOSGEB kurslarına ilgi artıyor.

Bağcılar’da yeni girişimcilerin yetişmesi ve girişimciliğin desteklenmesi amacıyla düzenlenen KOSGEB kurslarına ilgi artıyor. 2016 yılında düzenlenen KOSGEB kursuna katılan 150 kursiyer Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazandı.
Bağcılar Belediyesi’nin KOSGEB işbirliğinde 2016 yılında Gençlik Merkezi ile Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlediği kurslarda eğitim alan 150 kursiyer KOSGEB Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazandı.
İlçede 2016 yılının Şubat ayından bu yana düzenlenen KOSGEB kursları 6 kurdan oluştu. 30’ar kişilik sınıflardaki kurslardan 3’ü gençlere yönelik olarak düzenlendi. Diğer iki kurdan da Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’ndeki kadın kursiyerler faydalandı. Altıncı kura da Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi kadın kursiyerlerinin eşleri katıldı. Kursu başarıyla tamamlayan 150 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Başarılı kursiyerlerin KOSGEB Sertifikaları Ekim ayında düzenlenecek törenle verilecek.
 “KOSGEB’TEN 150 BİN LİRA DESTEK” 
Kursu başarıyla tamamlayarak sertifika sahibi olan kursiyerler işini kurmak istediklerinde KOSGEB’in 50 bin lira hibe, 100 bin lira faizsiz kredi desteğinden faydalanabilme imkanına kavuşuyor. 
“GİRİŞİMCİLİĞE DESTEK VERİYORUZ”
Bağcılar’da yeni girişimciler yetiştirmek amacıyla kurslar düzenlediklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Kursiyerlerimize uzmanlar tarafından KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi veriyoruz. Kursiyerler, aldıkları bilgilerle işini kurmadan önce donanımlı hale geliyor. Kursiyerler, bu eğitimde girişimcilik egzersizlerinden, pazarlama, finans, üretim ve organizasyon yönetimine kadar birçok konuyu öğreniyor.” şeklinde konuştu. Sürdürülebilir kalkınmanın temelinin girişimcilik olduğunun altını çizen Çağırıcı, ülke ekonomisinin kalkınmasına katkı sağlamak, yeni istihdam alanları açmak için girişimciye ve girişimciliğe her zaman destek verdiklerini kaydetti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir