KORKUT: ELEKTRİK TASARRUFU SAĞLAYACAĞIZ

KORKUT: ELEKTRİK TASARRUFU SAĞLAYACAĞIZ
İstanbul genelinde her gün 150 bin kişiye hizmet veren İSPARK çevreci projeleri hayata geçiriyor.İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK güneş enerjisi ile çalışan otopark tabelalarını yaygınlaştırıyor.

İstanbul genelinde her gün 150 bin kişiye hizmet veren İSPARK çevreci projeleri hayata geçiriyor.İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK güneş enerjisi ile çalışan otopark tabelalarını yaygınlaştırıyor. Otoparklarda elektrikle çalışan tabelalar yerine güneş enerjisi ile çalışan tabelalar konuluyor.Enerjiden tasarruf sağlamak amacıyla akşam ve gece saatlerinde de hizmet veren otoparklarda kullanılan tabelalar artık güneş enerjisi ile çalışıyor. Kent genelinde 500 noktada elektrikle çalışan tabelaların yerine hizmete alınan güneş enerjisi ile çalışan tabelalar sayesinde tasarruf sağlanıyor.
KORKUT: ELEKTRİK TASARRUFU SAĞLAYACAĞIZ
İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut , “Pilot olarak başlattığımız uygulamayı büyük bir hızla yaygınlaştırdık. Güneş enerjisi ile çalışan tabelalarla hem elektrik tasarrufu sağlayacağız hem de çevreye katkı sunacağız” dedi.
Sürücülerin araçlarını daha rahat ve kolay park etmelerine imkan sağlayan çevreci tabelalar, gün içinde güneşten aldığı enerjiyi özel bir sistemle depoluyor. Akşam hava karardıktan sonra ışıklı tabelalar, sürücülere park yeri bulmaları konusunda büyük kolaylık sağlıyor ve daha temiz bir çevre oluşumuna katkı sağlıyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir