Fazlı Meriç

Fazlı Meriç

KÖPRÜ

KÖPRÜ

Başkan Muharrem Usta konuşmalarını takip ettiğimizde sportmen ve beyefendiliğine duruşunda taraftarı kenti gurupları toparlayacak kenetleyecek bir duruşu sergiliyor.
Ayrıca verdiği mesajlarla Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında oluşan uçurumu yok etmek için kullandığı dil gerçek bir köprü fakat şimdilik mümkün olmayacak fener le yakınlaşmak gibi düşünceler çağrısını yapmak bile çok şey ifade eder çok şeye değer diye düşünmek mümkün ama zamanı vakti oluşması lazım buda Fenerbahçe’nin başında aziz yıldırım olduğu müddetçe zor olacak bir durum  kimse kızmasın ama durum bu ama yeni bir yolculuğa kaptanlık yaptığı için Trabzonspor Fenerbahçe arasındaki nefret kuralını bozan bir istisna olduğu için ateşten gömlek giymenin ustalığına soyunması kanaatimce doğru ama zamanı değil
Fakat camiayı toparlama bütünleştirme adına yapılan her hamlenin aldığı emanetin kutsal bir biçimde teslimı şart olduğu bir futbol düzenimiz olmadığı .fakat Trabzon Futbolunda kaliteyi artıracağı Tribünlerdeki insan sayısı da artacağının işaretlerini veriyor ancak Yıllardır camia olarak dört dörtlük bir iş çıkarıldığına maalesef şahitlik edemedik. Belki de bu durum, yönetimlere karşı süreçle ilgili güvensizlikler oluşturmuş yine yönetimlere karşı şüpheye varan bakışlar ortaya çıkartmıştır.
Kent de camiayı bütünleştirmek gurupları taraftarları birleştirmek adına verdiği mesajlar kurulan köprünün işaretleri olumlu seyir izlemektedir. usta dümende:  Avrupa yolunda kritik maçalara çıkacak olan Trabzonspor başkan ustanın ve yönetiminin takım la olması bu maçların öneminin hissettirilmesi köprünün kurulması hem futbolcuları hem de taraftarı kenetleyecektir.
50 yıl hedefini koyarak beklentiyi öteleyen başkan ama ciddi bir beklentiye taraftarı camiayı sokmuş 50 inci yılda beklenti olmuştur sayılı günler çabuk geçer 50 yılda bazı şeylere muhattap olacaktır işte o günlere hazırlıklı donanımlı olunması gerekiyor …bu yıl yaşananlar asla unutulmamalı unutturulmamalıdır.
Bu yıl nasıl takım lig den koparıldı aynı şekilde koparılmayacağının. bu yıl yaşananlar sanki gelecek yılın teminatı gibi duruyor ortalık yerde her şeye hazırlıklı olmak teknik adam belirlemek kadro kurmak çok önemli 50 yılda ki ötelenmiş beklentiye mükemmel hazırlanmak gerekiyor  bu camia kendi içindeki kısır çekişlerden kurtulmak zorunda bunu da dümendeki usta ve yönetimi bu köprüleri kurmak  zorunda.
 Bordo Mavili kulüp, ”UEFA ve CAS kararları ana rotamız olacaktır” başlıklı bir açıklama yayınladı.İşte o açıklama;(Bilindiği gibi 2010-11 şike sürecimizin hukuki yolculuğu yurtiçi ve yurtdışında devam etmektedir. Sürecin yurt içindeki işleyişinin güven sarsıcı bir sonuç doğurduğu kamuoyunun malumudur. Ayrıca bilinmesini isteriz ki bu süreç stadyumlardaki seyirci sayısına ağır bir darbe vurduğu gibi vicdanlarda futbola karşı ciddi bir güven sarsılmasına da neden olmuştur.)bu kadar ağır darbe alan bir camiada seyirciyi sahalara döndürmek kolay olmayacaktır .
50 yıl diyerek ötelenen şampiyonluk yönetimin omuzlarına büyük yük yüklemiştir zaman çabuk geçiyor süreç de işliyor Trabzonspor camiasının şike süreciyle ilgili yönetimlerden isteği bu sürecin en iyi şekilde yürütülmesidir ki bu hepimizin en doğal hakkıdır. Sürecin hukuksal boyutunda bir aksaklık olduğunu düşünmek dahi istemiyoruz   fakat zaman kayıplarının oluştuğunu da belirtmek isteriz. Ancak bu süreç sadece hukuki bir süreç olmayıp dört koldan taşınması gereken bir yolculuktur.
Önümüzdeki haftalardan  itibaren hiç kimsenin şüphe duymayacağı şekilde yeni yol haritasını  yürürlüğe koyulmalıdır taraftar gurupları , Trabzon’un erkleri, sivil toplum kuruluşları, Trabzon medyası ,tum camia ile siyaset ustu,  köprüleri kurmadan başarıyı yakalamak da zordur yönetim bu bilinçte olmalı Trabzonspor tek ses olmalı şampiyon olmak için bunları başarmak zorunda bu yönetim yoksa 50 inci yıl hayal olur   . 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fazlı Meriç Arşivi