KONSERDE TÜRKAN ŞORAY SÜRPRİZİ YAŞANDI

KONSERDE TÜRKAN ŞORAY SÜRPRİZİ YAŞANDI
Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, Maltepe Belediyesi’nin “Anneler Günü” konserinin sürpriz misafiri oldu.

Maltepe Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun, Anneler Günü dolayısıyla verdiği bahar konserinin onur konuğu Türk Sineması’nın “Sultan”ı Türkan Şoray, kendisine karşı gösterilen sevgi gösterisi karşısında gözyaşlarını tutamadı
14 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bahar konserinde, Zekai Tunca seslendirdiği eserlerle geceye renk kattı. Füsun Batum şefliğinde ve iki bölüm halinde sahne alan koro, ilk bölümde “Kürdili Hicazkâr” eserleri ve ikinci bölümde ünlü bestekâr Gündoğdu Duran’ın eserlerini seslendirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı konser sırasında, büyük bir sürpriz yaşandı. “Selvi Boylu Al Yazmalım” filminin görüntüleri eşliğinde, Cahit Berkay’ın unutulmaz bestesi ve ardından “Sevemedim Kara Gözlüm”ün çalmasıyla sahneye, Türk Sineması’nın Sultan lakaplı oyuncusu Türkan Şoray çıktı. Işıkların açılmasıyla birlikte karşılarında Şoray’ı gören seyirciler, büyük bir sevinç yaşadı.  
“ŞU AN HAYATIMIN EN MUTLU GÜNÜ”
Soğuk algınlığından ötürü şarkıya eşlik edemeyen Türkan Şoray, zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı konuşmasında, “Şu an hayatımın en güzel günlerinden birini yaşıyorum. Sevgili Maltepeliler, Maltepeli anneler, bana bugünkü duygusallığı yaşattığınız için teşekkür ediyorum. Kalplerin aynı anda çarpması ne kadar güzel bir şey ve bu sevgi çemberinin içinde olmak ne mükemmel bir şey. Gece çok güzel, müzik çok güzel ve sizler çok güzelsiniz. Alkışlarınız çok güzel. Değerli koromuzun ve şefimizin yanında şarkı söylemek kolay değil ancak iyi ki filmlerimizi yapmışız, bu şarkıları sizlere seslendirmişiz” dedi.
“KIZIMI İLK KUCAĞIMA ALDIĞIMDA…”
Maltepe Belediyesi Kadın, Aile ve Engelli Hizmetleri Müdürlüğü’nün düzenlediği gecedeki konuşmasına, yaklaşan Anneler Günü’nü kutlayarak devam eden Şoray, şunları söyledi: “Bütün annelerin yanaklarından öperim. Allah bize iyi ki anneliği bağışladı. Yıllarca hep sinema, yani mesleğim beni hayata bağlamış ve aşkım olmuştu. Fakat sonra ona bir rakip geldi: Annelik. Kızım Yağmur’u ilk kez kucağıma aldığımda, sanki ben doğum yapmamışım gibi, bir filmde oynuyorum sandım. Ki böyle filmlerim de var, annelik yaptığım yani… Sonra tabi o bebeğinizin ılık teni, size temas ettiğinde anne olduğunuzu anlıyorsunuz. O bambaşka bir duygu. Bu anlamda bütün anneler kutsaldır. Anne olamayan kadınlar için bütün çocuklar aslında bizim çocuğumuzdur diyorum. Hepimiz anneyiz. Nerede bir çocuk yüreğine dokunuyorsanız işte o an annesiniz. Bu vesileyle bütün annelerimizin ellerinde öpüyorum, ölmüş annelerimiz de ışıklar içinde uyusun. Ben, annemi 58 yaşlarındayken kaybettim. O yüzden bu duyguyu iyi bilirim. Hepinizi seviyorum.”
Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Şoray’a, konuşması sonrası Maltepeli kadınlarca hazırlanan işlemeli bir tabak, plaket ve sarı güllerden oluşan bir buket çiçek takdim edildi. Şoray, sahneden alkışlar içinde coşkuyla uğurlandı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir