KİTAP DOSTLARI TAKSİM’DE BULUŞTU

KİTAP DOSTLARI TAKSİM’DE BULUŞTU
Beyoğlu Belediyesi tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen Beyoğlu Sahaf Festivali Taksim Meydanı’nda açıldı. Türkiye’nin en seçkin sahaflarının yer aldığı festival 50 gün sürecek.

Beyoğlu’nda 50 gün sürecek “Beyoğlu Hareketleniyor” Festivalleri kapsamında düzenlenen Beyoğlu Sahaf Festivali, Taksim Meydanı’nda 10. kez İstanbullular ile buluştu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılış töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu'nun asıl kimliğini oluşturan kültür ve sanat hayatını ön plana çıkarmanın görevleri olduğunu belirterek, "Taksim Meydanı'nda düzenlemekte olduğumuz bu 'Beyoğlu Hareketleniyor' festivallerimiz Beyoğlu'na iyi geldi. Hem kültürümüze sahip çıkmış olduk hem de Beyoğlu hareketlendi” şeklinde konuştu.
70 SAHAF TAKSİM’DE BULUŞTU
İstanbul ve Türkiye'nin değişik illerinden 70 sahafın katıldığı festivalde; asırlık kitapların yanı sıra, tarihe tanıklık eden dergiler, eskiye ait yazılar, eski fotoğraflar, film ve tiyatro afişleri, nadide levhalar, mektuplar, kartpostallar ve özel koleksiyonlar da stantlardaki yerini aldı. Kitapseverlerin dört gözle beklediği festivalde, onlarca sahaf, on binlerce kitap 6 Kasım’a kadar 10.00-23.00 saatleri arasında Taksim Meydanı’nda okuyucularla buluşmaya devam edecek. Onlarca sahafla on binlerce kitabı Taksim Meydanı’nda okuyucularla buluşturacak olan festival boyunca, ünlü yazarlar da okurlarıyla söyleşilere katılacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir