KİLİSE YAPMAK İSTEYENLERE KAPILARIMIZI AÇIYORUZ

KİLİSE YAPMAK İSTEYENLERE KAPILARIMIZI AÇIYORUZ
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe’de ayrıştıran değil birleştiren anlayışla yola devam ettiklerini belirterek, “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu İstanbul’da inanç önderleriyle bir araya geldiği

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe’de ayrıştıran değil birleştiren anlayışla yola devam ettiklerini belirterek, “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu İstanbul’da inanç önderleriyle bir araya geldiği yemekte,  'Kiliseler restore edilecek. Gerekirse yeni kiliseler yapılacak' demişti. Sayın Başbakanımızın bu sözlerini talimat kabul ediyorum. Maltepe sınırları içerisinde arzu edilirse bir kilise yapmaya adayız” dedi. 
Maltepe Belediye Meclisi’nin şubat ayı olağan toplantılarının birinci oturumu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç başkanlığında açıldı.  Ocak ayında yapılan faaliyetlerle ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Kılıç, Maltepe ile AKP’li Kırşehir Akçakent Belediyesi’nin kardeş şehir olacağını açıkladı. “Hizmet anlayışımızda parti farkı olmadığı gibi, farklı inançlara da aynı mesafede duruyoruz” diyen Başkan Kılıç, “Bu nedenle bir ‘ilk’e imza atarak, Hristiyan vatandaşlarımızın inanç ve geleneklerine duyduğumuz saygı gereği Noel’de Maltepe Meydanı’na çam ağacı da diktik” açıklamasında bulundu. 
“TALİMAT KABUL EDİYORUM”
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz ay azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle toplantı yaptığını hatırlatan Başkan Kılıç, şunları kaydetti: 
“Bakın bir Noel ağacı diktik birileri fırtınalar koparmaya çalıştı. Aynı günlerde Papa geldi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kapıda karşılandı. Yine İstanbul’a geldiğinde Diyanet İşleri Başkanımız, Papa’yla birlikte camiye gittiler. Birlikte dua ettiler. Azınlıklara sahip çıkmak adına, o hoşgörüye gerçekten sahip çıkılmasını düşünüyorum. 25 yıl bizzat yurt dışında yaşayarak, azınlık kültürünün ne kadar zor olduğunu bilen biri olarak söylüyorum. Orada mescitlerimizi, camilerimizi, cemevlerimizi merdiven altlarında nasıl kurduğumuzu, nasıl  ezildiğimizi bilen bir kardeşiniz olarak konuşuyorum.  Sayın Başbakanımız  Davutoğlu, Dolmabahçe Sarayı’nda  diğer inanç önderleriyle birlikte yemek yedi.  Bende çok sevindim takdir ettim.  Böyle olması gerekiyor. Bir ülkenin Başbakanının, bu ülkede yaşayan herkese kucak açması gerektiğini düşünüyorum. Bir güzel adım daha attı Sayın Başbakanımız; ‘Kiliseler restore edilecek gerekirse yeni bir kilisede yapabiliriz’ müjdesini verdi. Ben şimdi burada sizin huzurunuzda Sayın Başbakanımızın bu söylemini talimat kabul ediyorum.  Belediye Başkanınız olarak diyorum Maltepe sınırları içerisinde arzu edilirse bir kilise yapmaya adayız. Çünkü Maltepe insanı hoşgörülüdür, bütün inançlara, kültürlere açıktır. Madem Sayın Başbakanımız böyle bir talepte bulunuyor. Belediye olarak biz kapılarımızı açıyoruz. Eğer uygun görülürse, sınırlarımız içinde gereken desteği sunarız.”  
TSKM’DE BİLGİSAYARLI KAYIT SİSTEMİ 
Maltepe’de gurur verici bir olay yaşadıklarını, Başıbüyükspor’un bir üst kümeye çıktığını ifade eden Kılıç, “Arkadaşlarımızı, futbolcularımızı, emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. İnşallah Maltepespor’a da bu yansıyacak. Maltepespor’da görev değişimi oldu. Maltepespor Kulübü Başkanı Özüpekoplu’na başarılar diliyorum” diye konuştu. Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: “TSKM’de çeşitli etkinliklerimiz oluyor. Ses getiren, toplum tarafından beğenilen çalışmalar yapılıyor. Rahatsız olduğumuz bazı noktalar var. Hep aynı konukların gelmesi beni rahatsız ediyor. T.C. kimlik numaraları üzerinden bilgisayarlı kayıt sistemine geçiyoruz. Toplumun geniş kesimlerine hizmetimizi taşımak istiyoruz. Gitmeyene öncelik tanınacak. Maltepe’de kentsel dönüşümle ilgili irtibat merkezi açmak için hazırlıklarımız sürüyor. Maltepeliler burada en doğru bilgiyi alacaklar.” 
Gündemde yer alan 12 maddenin görüşülmesinin ardından oturum sona erdi. Bir sonraki Maltepe Belediye Meclisi Toplantısı 4 Şubat Çarşamba saat 10.00’da yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir