Kılıçdaroğlu’na büyük şok 3 Milletvekili istifa etti!

Kılıçdaroğlu’na büyük şok 3 Milletvekili istifa etti!
Cumhuriyet Halk partisin ’de istifa depremi yaşanıyor. Milletvekilleri Mehmet Çelebi, Özcan Özel ve Hüseyin Avni Aksoy partiden istifa ettiklerini Canlı yayında açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yazdıkları mektupla gündeme gelen CHP milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel istifa etti. Üç ismin Muharrem İnce ile hareket etmesi bekleniyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Ocak’ta Muharrem İnce’nin kuracağı partiye katılacakları iddia edilen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova milletvekili Özcan Özel‘le görüşmüştü.
29 EKİM GÜCÜ: 10 ARALIK HAREKETİ PARTİYİ ELE GEÇİRDİ
Kendilerine '29 Ekim Gücü' adını veren üç milletvekili, kaleme aldıkları mektubu parti genel merkezine sunmuştu. Mektupta; 10 Aralık Hareketi'nin CHP'yi ele geçirdiği iddia edilerek, partinin HDP'yle ittifak kurmasına ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le yakınlaşmasına itiraz edilmişti.
10 ARALIK HAREKETİ: DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi’nin çağrısıyla 10 Aralık 2005’te İstanbul’da yapılan toplantıda CHP'ye alternatif yeni parti bir kurulması masaya yatırıldı. Toplantıya Prof. İbrahim Kaboğlu, Prof. Burhan Şenatalar, Oğuz Kaan Salıcı ve Canan Kaftancıoğlu gibi isimler katıldı.
ÇELEBİ'DEN BOMBA AÇIKLAMALAR
Emperyalizme diz çöktürmüş CHP'den milli konularda kekeleyen CHP'ye geldik Atatürk demekten çekinenleri el üstünde tutan CHP'ye geldik. Yanlışları görüp susabilirdim. Bunu size yapamam. Bunu kendime yapamam.
Cumhuriyetimize ve milletimize bunu yapamazdım. Bize halkın kalbine kazınmak yeter.  CHP içerisinde çok güzel insanlar tanıdım. CHP'nin 6 okunu, cumhuriyetin ateşini görmek beni evimde yuvamda hissetirdi.
Beni onca çarpıklığa susmak için vekil tayin etmediniz.  Tarafım 29 Ekim ruhudur. 10 Aralık ve kurukçularının zihniyeti değil. Sönerek yok olmayacağım. Yanıyorum öyleyse varım. Hakkınızı helal edin. 
Partiden istifa ediyorum. Saygılarımla 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir