KILIÇ: ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ’NÜ KUTLADI

KILIÇ: ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ’NÜ KUTLADI
Basın emekçilerinin 54 yıl önce “bayram” olarak kutlamaya başladığı “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nde ne yazık ki, gazetecilerin düşünce ve ifade özgürlüklerinin kısıtlandığı

Sevgili meslektaşlarım, 
Basın emekçilerinin 54 yıl önce “bayram” olarak kutlamaya başladığı “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nde ne yazık ki, gazetecilerin düşünce ve ifade özgürlüklerinin kısıtlandığı, temel hak ve özgürlüklerin yasaklarla kuşatıldığı bir dönemi yaşamaktayız.    
Bir meslektaşınız olarak, sizlerin yaşamış olduğunu zorlukları yakından biliyorum.  Uluslararası Gazeteciler Federasyonu'nun verilerine göre, geride kalan yılda toplam 118 gazeteci görev başında öldürüldü. Görevdeyken kaza sonucu hayatını kaybedenler de dâhil edildiğinde, 2014'te ölen gazetecilerin toplamı 135'i buldu.
Gazetecilerin meslekten olma kaygısıyla çalıştığı, iletişim fakültelerinden mezun pek çok gazeteci adayının iş bulamadığı, sendikasızlaşma ve güvencesiz çalışmayla karşı karşıya bırakıldığı, tehditlere maruz kaldığı, tutuklandığı, öldürüldüğü, pek çok gazetenin kapandığı ve kapanma tehlikesi yaşadığı bir Türkiye tablosu karşımızda duruyor. Tüm zorluklara rağmen onurunuzla, direncinizle halkın en temel haklarından biri olan haber alma özgürlüğüne hizmet ettiniz. 
Kalemini toplumdan yana kullanarak, gerçeğin haberini yazmak için daima çırpınan cesur gazetecileri gördükçe, “gazeteciliğin” yeniden hak ettiği günlere ve yere geleceği inancımı ve umudumu hala koruyorum. Bu ülkede yitirdiğimiz gazetecileri saygı ve sevgiyle anarken, bu mesleğe gönül vermiş, emek vermiş çalışan ve “çalışamayan” tüm gazetecilerin “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyorum.  
Ali KILIÇ
Maltepe Belediye Başkanı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir