KENTSEL TASARIM PROJELERİ BELEDİYE TARAFINDAN ONAYLANACAK

KENTSEL TASARIM PROJELERİ BELEDİYE TARAFINDAN ONAYLANACAK
Pendik Belediyesi tarafından ilçeyi depreme dayanaklı ve daha yaşanabilir hale getirmek amacıyla sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları sonuç vermeye devam ediyor.

Pendik Belediyesi tarafından ilçeyi depreme dayanaklı ve daha yaşanabilir hale getirmek amacıyla sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları sonuç vermeye devam ediyor. Batı, Orta ve Dumlupınar Mahalleleri’nde daha önceden askıya çıkarılan imar planlarına yapılan itirazlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından değerlendirilerek bugün (17.11.2015) itibariyle yeniden askıya çıkarıldı. İlan, 1 ay süreyle askıda kalacak.
12.02.2015 onay tarihli Batı Mahallesi Riskli Alanı İmar Planlarına ve 12.03.2015 onay tarihli Orta ve Dumlupınar Mahalleleri Riskli Alanı İmar Planlarına askı süresi içerisinde yapılan itirazlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından değerlendirilerek dün(16.11.2015) itibari ile yeniden onaylandı. Söz konusu imar planları, yeni haliyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bugün (17.11.2015) itibariyle 1 ay (30 gün) süreyle askıya çıkarılarak ilan edildi.
Orta ve Dumlupınar’da imar uygulama çalışmaları sürüyor
Orta ve Dumlupınar Mahalleleri Riskli İmar Planları doğrultusunda Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü tarafından imar uygulama çalışmaları sürdürülüyor. Uygulama çalışmalarının tamamlanmasının ardından taşınmaz maliklerince ada bazında hazırlatılacak kentsel tasarım projeleri yine belediye tarafından onaylanması gerekiyor. Ardından projeler plan kararları doğrultusunda yapı ruhsatı alabilecek.
Kentsel tasarım projeleri belediye tarafından onaylanacak
Dönüşüm planlarının yapıldığı mahallelerde taşınmaz maliklerinin ada bazında hazırlatılacağı kentsel tasarım projelerinin belediye tarafından onaylanması gerekiyor. Onaylanan proje ise plan kararları doğrultusunda yapı ruhsatı alabilecek.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir