"KELEBEK ETKİSİ YARATACAK"

"KELEBEK ETKİSİ YARATACAK"
Kartal Belediyesi, 19 il ve ilçede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'ne ev sahipliği yapıyor.

Kartal Belediyesi, Yaşam Aktivisti Derya Şentürk, TEMA ve Yeryüzü Derneği işbirliği ile düzenlenen festival, Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde başladı. Festivale Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar,  Kartal Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nur Gülmez Bel, Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dilek Kars, Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Çoban, Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Gürsel Öğüt, Yaşam Aktivisti Derya Şentürk, Anadolu Geleneksel Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Zeynel Koca ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.
Sosyal Belediyecilik anlayışı ile faaliyetlerine devam eden Kartal Belediyesi, yaşama değer veren adil, anlayışlı bir toplum anlayışını hakim kılabilmek için yaptığı çalışmalarla Kartal'da farkındalık yaratmaya devam ediyor. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından katılımcılara tohumlu kalem ve bez poşet dağıtımı yapılan festivalde onlarca yönetmenin belgesel formatındaki filmleri gösterildi. 3 gün devam edecek 'Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali' nin ilk gününde gösterilen 'EkonoBiz', 'Yaşayan Toplum', 'Kullan - Ye Kaşıkların Hikayesi', 'Yeni Bi Paradigmanın Eşiğinde İşbirliği Kültürü' filmleri izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi. Festivalde sahne alan trio müzik grubu da izleyenlerin ilgisini çekti.
'Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali', 20 Kasım'a kadar Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde devam edecek.
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Hakkında:
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali; 2008 yılından bu yana, sürdürülebilirlik kavramının daha iyi anlaşılması, birbiriyle etkileşim içinde olan sistemik sorunların daha iyi algılanması ve ilham veren çözümlerin paylaşılması amacıyla düzenleniyor.
Festivali gerçekleştiren Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi, bireylerin "kelebek etkisi yaratacak" projeleri kolektif olarak hayata geçirmesi amacıyla doğdu. Çeşitliliğe değer veren açık ve esnek yapısıyla tamamen sivil bir oluşum olan kolektif, film festivali gibi sürdürülebilir yaşam konusuyla ilgili farkındalık arttırıcı çalışmaları, Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi'nin vizyonunu paylaşan bireyler ve organizasyonların desteği ve katılımıyla sürdürüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir