KAYMAKAM ÇAKMAK MALTEPE'NİN KAHRAMAN GAZİLERİNİ ZİYARET ETTİ

KAYMAKAM ÇAKMAK MALTEPE'NİN KAHRAMAN GAZİLERİNİ ZİYARET ETTİ
Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeciler tarafından yaralanan 30 yıllık dostlar Ümit Uluocak ile Ersoy Diler’i ziyaret etti.

Tankların ve silahların  önüne geçip gövdelerini siper ederek yaralanan gazileri ziyaret eden Çakmak” Sizler ülkenin  yüz aklarısınız. Vücudunuzu siper ederek  Demokrasi uğruna  ölümü göze aldınız. Devlet olarak sizlerle gurur duyuyoruz.” diye konuştu.
Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Boğaz Köprüsünde yaralanan 30 yıllık eski arkadaşlar Ümit Uluocak ve Ersoy Diler’i ziyaret etti. Darbe gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine sokağa çıkan Uluocak ve Ersoy, darbeci askerlerin kullandığı tanktan açılan ateş sonucu etrafa saçılan şarapnel parçalarıyla ayaklarından yaralandılar.  Kaymakam Çakmak, ilk olarak 45 gündür Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören Ümit Uluocak’ı hastane odasında ziyaret etti.  Tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyarete gelen Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak’a 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Uluocak ”Televizyondan yolların ve köprülerin kapandığını gördüm. O sırada Ersoy aradı. Millet devleti için, demokrasiye sahip çıkmak için sokağa çıkıyor, biz de çıkalım mı? Dedi. O sırada Cumhurbaşkanı da çağrıda bulunuyordu, o nu da duyunca hiç düşünmeden kendimizi dışarı attık. Çıkarken de abdestimi aldım sanki içime doğmuştu bir şeyler olacağı. Bizleri gitmememiz için çok arayan, dönün diyen oldu ama biz kararlıydık sonuna kadar dışarıda ülkemiz için olmalıydık. “ dedi.
En ufak bir pişmanlık duymuyorum
O gece dışarı çıkarak ülkesini, vatanını, demokrasiyi savunduğu için en ufak bir pişmanlık duymadığını dile getiren Uluocak ”Maltepe’den köprüye giderken tüm yollar kapalıydı nasıl oraya vardığımızı bilmiyorum. Karşımızdakiler Türk askeri üniforması giyen teröristler hedef göstermeksizin rast gele ateş ediyorlardı. Sabah hava aydınlanmaya yakın yaralandım. O sırada çocuklarımı ve eşimi düşündüm. Hayatım bir film seridi gibi gözlerimin önünden geçiverdi.  Sadece onları arkada yalnız bırakacağım için üzüldüm.  Ama Allah’ıma şükürler olsun ki darbe başarılı olmadı. Ben buraya getirildiğim de kurtulmam için mücadele etmişler. Şimdi ayağım için uğraşıyorlar.  Benim için önemli olan bu vatan, onun için bir bacağın benim için hiç önemi yok. Şükürler olsun ki Rabbim bize gazilik gibi bir madalya taktı. “söyledi.
Yaklaşık 45 gündür hastanede tedavi gören pazarlamacılık yapan Ümit Uluocak’ın şarapnel parçasıyla parçalanan sol bacağında kırıklar olduğunu ve tedavi süre sürecinin  2 yılı bulabileceği belirtildi.
Vatanıma bir şey olacağına bana olsun
Kaymakam Çakmak, daha sonra 15 Temmuz’dan bu yana tedavi gören ve geçtiğimiz günlerde taburcu olan Ersoy Diler’i de Zümrütevler Mahallesinde ki evinde ziyaret etti. Ambulans şoförlüğü yapan ve 30 yıllık arkadaşıyla pek çok hatırası olduğunu belirten Ersoy Diler ”Biz Ümit ile çocukluktan beri birlikte büyüdük. Ayın okulda, aynı yerde askerlik yaptık. Kader bizi demokrasi mücadelesinde yine aynı yerde aynı şarapnel parçasıyla gazi yaptı. O gece eşim ve çocuklarım ile birlikte demokrasi mücadelesi için sokağa çıktık. O gece Ülkeme. Vatanıma bir şey olacağına bana olsun düşüncesiyle hareket ettim. Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine Ümit ile yola çıktık. Geriye dönüp baktığımda asla pişmanlık duymadım. Şarapnel parçasıyla sağ ayağımın kırılan kemiği, kopan sinirleri ve parçalanan dokuları başarılı bir ameliyat ile onarıldı. Uzun sürecek yoğun bir tedavi bizi bekliyor. Ama hamdolsun ki demokrasi kazandı, ülkem kazandı. Ben ayağımı kaybetmişim hiç sorun değil. Özgür olmak bu vatan için yaşamak bile büyük bir gurur” diye konuştu.
Sizler Ülkenin yüz akısınız
Boğaziçi Köprüsünde yaralanan gazileri ziyaretinde konuşan Kaymakam Çakmak” Sizler bu ülkenin yüz aklarısınız. Siz ve sizin gibi vatan evlatları sayesinde ülke büyük bir badire atlattı. Sizler silahsız olarak tankların, silahların önüne geçerek demokrasi uğruna ölümü göze aldınız. Bu ülke, devlet sizin gibi vatan evlatları olduğu sürece kimse bu dalgalanan bayrağı indiremez. Sizler o gece büyük kahramanlıklar gösterip gazi oldunuz. Bundan sonra önceden olduğu gibi devlet her şeyi ile sizin yanınızda. Sizler en kısa sürede nasıl ayağa kalkabiliriz onu düşünün. İyi olmak için çaba sarf edin. Gerisini düşünmeyin. Biz devlet olarak, her zaman yanınızda sizinleyiz. “ifade etti. 
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir