Kayışdağı Darülaceze'yle ilgili dehşet iddialar

Kayışdağı Darülaceze'yle ilgili dehşet iddialar
Ataşehir Kayışdağı Darülaceze'yle ilgili 2 vahim iddia var. Bunlardan ilki; güneşte unutulan yaşlı Darülaceze sakini öldü. Diğeri ise, kasadaki değerli eşyaların çalınması örtbas edildi.

iBB yönetiminin İstanbulluya çektirdiği çileler katlanarak artmaya devam ediyor. Üç yılda ulaşım ve toplu taşıma sistemini felç eden, İstanbul’un asırlık ağaçlarını acımadan katleden, ‘temel atmama töreni’ düzenleyip İstanbul’un yararına projeleri rafa kaldıran İBB’nin sorumlu olduğu Ataşehir Kayışdağı Darülaceze ile ilgili vahim iddialar ortaya atıldı. iBB’nin Ankara temsilcisi Şükrü Küçükşahin’in yeğeni Yüksel Küçükşahin’in Darülaceze’deki skandallarına rağmen hala İBB birimlerinde görev alması ise pes dedirtti.
BU SKANDALI KİM ÖRTBAS ETTİ?
2021 yılında Ataşehir Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’nün idari binasında kayıtla teslim alınıp dev çelik kasalarda tutulan Darülaceze sakinlerinin değerli varlıklarının çalındığı ortaya çıktı. Tadilat yapılan odada bulunan çelik kasaların sabah açılmış şekilde bulunduğu ve yapılan büyük hırsızlığın CHP’li yönetim tarafından atanan kurum müdürü tarafından ‘Bundan kimsenin haberi olmayacak’ diyerek örtbas edilip, suçu tadilat işinde amelelik yapmaya gelen işçilerin üzerine yıktığı iddia edildi. Üstelik kurum müdürünün bu olaydan bir süre sonra CHP’li İBB tarafından sosyal hizmetlerde daha yüksek bir makama atanması da büyük tepki çekti. Çalınan değerli eşyalar için bir tutanak dahi tutulmayıp mali işler veya emanetlere bakan birimin Darülaceze sakinlerinin mallarına sahip çıkmaması ve sorumluların terfi ettirilmesi CHP’nin gerçek yüzünü bir kere daha ortaya koymuş oldu.
SKANDALLAR  BİTMİYOR
Darülaceze’de müdür yardımcılığı yapan Yüksel Küçükşahin’in, pandemi döneminde geceyarısı kadınların kaldığı Çınar Sitesine gittiği ve ‘Bana 1000’er lira vereceksiniz, hepinizi taksitle ev sahibi yapacağım’ diyerek insanları kandırdığı, hastabakıcılara kredi çektirip paralarını aldığı da Milat’a konuşan tanıkların iddiaları arasında yer alıyor. Küçükşahin’in ayrıca Darülaceze sakinlerinin ufak tefek market ihtiyacı istekleri için aldığı paralardan da dolandırıcılık yaptığı alışveriş yaptığı marketin araştırılması sonucu ifşa olduğu belirtiliyor. Küçükşahin’in skandallarının ayyuka çıkması neticesinde baskılara daha fazla dayanamayan yönetimin Küçükşahin’i apar topar merkezde bir göreve atadıkları söyleniyor.
YAŞLI HASTAYI ÖLÜME TERK ETTİLER
İBB Ataşehir Darülaceze Müdürlüğü Dolunay Sitesi’nde kalmakta olan Eren isimli şizofren hastanın bahçede unutulduğu için vücudunda güneşe bağlı ciddi yanıklar sonucu ölü olarak bulunması da CHP’li yönetim altında Darülaceze’de yaşanan hadiselerden biri. Medyadan saklanan bu olayın duyulmaması için CHP’li Ataşehir Belediyesi’nden gelen doktorların ölüm sebebini kalp krizi olarak yazdığı iddia ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir