KARTALSPOR ZİRVE YOLUNDA MANAVGATSPOR’A TAKILDI

KARTALSPOR ZİRVE YOLUNDA MANAVGATSPOR’A TAKILDI
Hafta içinde deplasmanda Van Büyükşehir Belediyespor’u yenerek Zirveye ortak olan Kartalspor bugün sahasında Antalyaspor temsilcisi Manavgatspor’u konuk etti.

Karşılaşmanın başından sonuna kadar üstün oynayan temsilcimiz bir türlü istediği golü bulamayınca beraberliğe razı oldu ve zirve yolunda ciddi yara aldı.
Maçtan bir gün önce hastalanan ve tedavisine başlanan Volkan Yılmaz Manavgatspor maç kadrosunda yer almazken Teknik direktör Taner Gülleri 18 kişilik kadroya Volkan’ın yerine Yusuf Ocak’ı dahil etti. Osman Şimşek, Armağan Önür, Ozan Solak, Emrah Taysi, Sait Ulucan, Burak Yılmaz, Zafer Çuvalcı, Baran Basut, Samet Eser, Onur Acar, Recep Yaşar, Yasin Şahan, Aytek Öktem, Tugay Kaya, Dündar Denizhan, Yusuf Ocak, Tahsin Hacımustafaoğlu ve Görkem Güven 18 kişilik maç kadrosunda yer alırken takımımız karşılaşmaya Osman, Ozan, Emrah, Burak, Sait, Yasin, Samet, Recep, Tahsin, Dündar ve Baran onbiri ile çıktı.
Kartal Stadyumunda saat 13:30’da başlayan karşılaşmayı İzmir Bölgesi hakemlerimizden Emre Kargın yönetirken yardımcılıklarını Can Savaşan ve Hüseyin Aylak üstlendi. Karşılaşmada dördüncü hakem olarak ise Adem Şahin görev aldı.
Karşılaşma öncesi gerçekleştirilen para atışı sonucu misafir takım kaptanı Anıl Yıldırım kale seçimini yaparken karşılaşmaya Kartalspor başladı.
MAÇTA ÖNEMLİ DAKİKALAR
4.dakika da Ozan Solak atak yönünün sağında Tahsin’e pasını verdi, koşusunu yaptı Tahsin topu tekrardan Ozan’la buluşturdu Ozan köşe gönderine yakın bir noktadan ceza sahasına ortasını yaptı savunma ayak koydu top dışarı çıktı. Atak yönünün sağından kullanılan köşe atışında savunma kafayı vurdu yükseklik kazanan topu Recep tamamlamak istedi sağ kanada açılan topu Tahsin kontrol etti dar açıdan vuruşunu yaptı top üst direkten oyun alanına geri geldi sonrasında savunma uzaklaştırdı.
7.dakika da atak yönünün solunda Kartalspor yedek kulübesi  önünde Dündar rakibinden faul aldı, temsilcimiz serbest vuruşu çabuk kullandı topla buluşan Recep, ceza sahası dışındaki Yasin’in önüne bıraktı Yasin istediği gibi vuramadı savunma uzaklaştırdı.
9.dakika da ceza sahası içerisine yapılan ortaya Baran Basut kafayı vurdu, kaleci iki hamlede topu kontrol etti fakat öncesinde kalkan ofsayt bayrağı vardı.
10.dakika da rakip yarı alanın önlerinde kaleyi karşıdan gören bir pozisyonda Tahsin, Samet’e bıraktı Samet sert vurdu top doğrudan dışarı gitti.
11.dakika da Ozan Solak sağ kanattan ortaladı, arka tarafa açılan topu Dündar kontrol etti rakibinden kurtarıp orta yapmak istedi son çizgide savunma ayak koydu top dışarı gitti.
15.dakika içerisinde Yasin Şahan sağ kanatta rakiplerinden sıyrıldı ceza sahası sağ tarafından sokuldu, ceza sahası içine ortasını yaptı Baran Basut’tan önce kaleci İsmail Çetin araya girdi-.
18.dakika da atak yönün sağında taç çizgisine yakın bir noktada Fikret Sevilgen, Tahsin’in üzerine çıkınca karşılaşmanın hakemi faul kararı verdi. Faul atışını kullanmak üzere topun başına Ozan geçti, herkes ceza sahası içine orta beklerken Ozan ceza sahası dışındaki Dündar’a pasını verdi, Dündar orta yapmak isterken savunma topu uzaklaştırdı.
20.dakika da sol kanatta savunma arkasına atılan topu köşe gönderine yakın bir bölgede Sait kontrol etti, ceza sahasına ortasını yaptı savunma ayak koyarak topu kornere gönderdi. Korner atışını Dündar kullandı savunma kafayla taca gönderdi.
25.dakika da Ozan’ın sağ kanattan ortasına ceza sahası içerisinde Recep Yaşar uçarak kafa vuruşunu yaptı top doğrudan dışarı çıktı.
27.dakika da Manavgatspor’dan Ahmet Sarı atak yönünün sağında topla buluştu, arka direğe koşu yapan Feyyaz Belen’e ortasını yaptı, Feyyaz’dan önce Emrah Taysi araya girerek kafayla topu dışarı gönderdi.
28.dakika da gole çok yaklaştık, ceza sahası içerisinde Baran Basut vuruşunu yaptı, top savunmadan döndü, Dündar topu karşıladı Yasin’e pasını verdi Yasin Samet’e bıraktı, Samet’in şutunda top savunmadan döndü.
29.dakika da Baran Basut ceza sahası sağ çaprazında topla buluşur buluşmaz şutunu çekti top uzak direğin dibinden dışarı gitti.
31.dakika da Recep Yaşar kendi yarı alanının solunda rakibine faul yaptı, Manavgatspor serbest vuruşu kulandı Kemal Bolat topla buluştu ceza sahası içerisine girdi kaleci Osman Şimşek’le karşı karşıya kaldı, vuruşunu yaptı top direkten döndü sonrasında savunma topu kornere gönderdi.
32.dakika da Halil Sağdaş sol çaprazdan ilerledi ceza sahasına girdi ve vuruşunu yaptı kaleci Osman iki hamlede topu kontrol etti.
33.dakika da Samet Eser orta alanda topu kaptırdı, topu alan Deniz Keskin ceza sahasına ilerlerken Ozan Solak rakibini faul yaparak durdurdu. Anıl Yıldırım serbest vuruşu kullanmak üzere topun başına geçti atışında top 5 kişilik Kartalspor barajına çarparak kornere çıktı.
36.dakika da Dündar ceza sahası solunda topla buluştu, son çizgiye kadar indi ortasını yapmak istedi fakat rakip ayak koyarak topu kornere gönderdi. Atak yönünün solundan Dündar’ın kullandığı köşe vuruşunu savunma uzaklaştırdı.
38.dakika da Manavgatspor kontra atağa kalktı, Ahmet Sarı sağ kanatta topla buluştu, Halil Sağdaş’a pasını verdi Halil sol çaprazdaki Deniz Keskin’e pasını verdi Deniz’in çaprazdan şutu dışarı gitti.
39.dakika da Halil Sağdaş, Ahmet Sarı’dan aldığı topla ilerledi ceza sahası önünde  rakiplerinden kurtararak vuruşunu yaptı top az farkla dışarı çıktı.
41.dakika da Burak Yılmaz ceza sahasının solunda rakip atak yönünün sağında rakibine faul yaptı, Ahmet Sarı serbest vuruşu kullandı top doğrudan dışarı gitti.
42.dakika da Tahsin Hacımustafaoğlu orta alanda topu aldı, rakiplerinden sıyrılarak derinlemesine Ozan Solak’ın koşu yoluna pasını verdi, Ozan ceza sahası sağ çaprazından vuruşunu yaptı, top üst direkten oyun alanına geri geldi.
43.dakika da Manavgatspor’dan Ahmet Sarı ceza yayı önünde topla buluştu vuruşunu yaptı Kartalspor savunması son anda ayak koydu.
44.dakika da Manavgatspor’dan Anıl Yıldırım Kartalspor’un taç kullanacağı sıradan Ozan Solak’la ikili diyaloga girince sarı kart gördü.
45+1 dakika da Kartalspor gol için yüklendi sağlı, sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına aldı, son olarak ceza sahası dışına açılan topa Samet Eser çok sert vurdu top üstten dışarı çıktı.
45+2 dakika da Yasin Şahan orta alanda aldığı topla ilerledi sağdan bindiren Ozan’a pasını verdi, Ozan’ın yerden sert ortasında savunma ayak koydu kornere gönderdi. Karşılaşmanın hakemi korner atışını kullandırtmadan maçı bitirdi.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere tamamlanırken ikinci yarıya konuk takım Manavgatspor başladı.
48.dakika da Ozan atak yönünün sağından köşe gönderine yakın bir bölgeden taç atışını kullandı, Tahsin ceza sahası yan çizgi dibinde topu kontrol etmek isterken aldığı darbeyle yerde kaldı Karşılaşmanın hakemi Emre Kargın bu pozisyonda rakibe sarı kart gösterirken ceza sahası içerisine kullanılan serbest vuruşa Sait yükseldi fakat öncesinde maçın hakemi faulü tespit etti.
49.dakika da Manavgatspor’dan Kemal Bolat ceza sahasına girdi vuruşunu yaptı, kaleci Osman topu kontrol etti fakat öncesinde kalkan ofsayt bayrağı var.
51.dakika da Samet Eser ceza yayı üzerinden çok sert vurdu top sağ direğin dibinden dışarı çıktı.
52. dakika da Sait Ulucan atak yönünün solunda dar açısına rağmen sert vurdu kaleye giden topu kaleci yumruklayarak uzaklaştırdı.
53.dakika da Yasin Şahan sağ kanattan ortasını yaptı, ceza sahası içerisinde Dündar topla buluştu, önünü boşaltıp vurmak istedi fakat son anda savunma ayak koyarak topu kornere gönderdi. Sol köşe gönderinden Dündar’ın kullandığı korner atışında arka tarafa açılan topu Sait kafayla içeri doldurdu, Emrah Taysi bu pozisyonda topa yükseldi kaleci uzaklaştırdı.
55.dakika da sol kanada gönderilen topa Dündar hareketlendi topu son çizgide kontrol etti, rakibinde kurtararak ceza sahasına girdi ve vuruşunu yaptı top savunmadan döndü.
58.dakika da ceza sahasının sol iç kısmından Dündar şutunu çekti, top kaleciden dönüp sağ tarafa doğru açıldı savunma uzaklaştırdı.
58.dakika da Manavgatspor’dan Kemal Bolat oyundan çıkarken Emre Toptan oyuna dahil oldu.
60.dakika da Sait sol kanattan ortaladı, arka tarafta Tahsin kafa vuruşunu yaptı top uzak direğin dibinden dışarı çıktı.
63.dakika da Samet orta alanda topu ayağının altından kaçırdı, Manavgatspor’dan Feyyaz Belen topu kaparak hızla Kartalspor yarı alanını kat etti, son çizgiye kadar gelip içeri pasını çıkartmak istedi fakat top Osman’da kaldı.
65.dakika da Tahsin Hacımustafaoğlu yerini Görkem Güven’e bıraktı.
66.dakika da Görkem sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içerisine koşu yapan Dündar’a pasını attı fakat karar ofsayt
67.dakika da Samet Eser ceza yayının önünde topla buluştu, şutunu çekti savunmaya çarpan topu kaleci zorda olsa iki hamlede kontrol etti.
69.dakika da Görkem Güven ceza sahası sağ çaprazında Dündar’ın attığı pasla buluştu, Görkem kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vurdu top kalecide kaldı.
71.dakika da Kadir Samet Eser oyun alanından çıkarken Aytek Öktem oyuna dahil oldu.
73.dakika da Manavgatspor’dan Ahmet Sarı yerini Kazım Çelik’e bıraktı.
77.dakika da Kartalspor yarı alanından bir türlü topu uzaklaştıramadık, en son Deniz Keskin sol çaprazda topla buluştu, şutunu çekti top diğer kale direğinin oradan dışarı gitti.
78.dakika da Aytek rakip yarı alanın ortalarında faul aldı, Ozan Solak kullandı faul atışını, ceza sahası arkasında Burak Yılmaz kafayla indirdi fakat kafaya çıktığı anda rakibine faul yaptı.
79.dakika da rakip kale önünde büyük bir karambol yaşandı fakat Kartalspor’lu oyuncular topu ağlara gönderemedi. Sol kanatta topla buluşan Dündar orta yapmak istedi top rakipten döndü son çizgide topu yakaladı tekrardan ceza sahasına gönderdi, o noktada önce Recep Yaşar, sonrasında Görkem Güven ve en son Aytek Öktem istediği gibi vuramayınca Kartalspor önemli bir pozisyon harcanmış oldu.
82.dakika da kaleci İsmail Çetin topu oyuna sokmak isterken top taca gitti, rakip oyuncu değişikliği yapılacak diye beklerken Kartalspor’umuz atışı çabuk kullanarak atağa çıktı, Dündar soldan ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı top az farkla dışarı gitti.
83.dakika da Emrah Taysi sarı kart gördü.
84.dakika da Manavgatspor hızlı çıktı, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda Osman topu kontrol etti fakat öncesinde Osman’a faul yapıldı.
85.dakika da Görkem Güven sarı kart gördü.
86.dakika da Dündar Denizhan çıktı Yusuf Ocak girdi.
90+1.dakika da Manavgatspor galibiyete çok yaklaştı. Hızlı gelişen Manavgatspor atağında sol kanattan hızla ilerleyip ceza sahası solundan içeri girdiler, kaleye gönderilen topu Osman iki hamlede çizgiden çıkarttı.
90+4.dakika da Aytek rakibiyle hava topuna yükseldi dirseği rakibin yüzüne gelince karşılaşmanın hakeminden sarı kart gördü.
Kartalspor evinde oynadığı bu önemli karşılaşmadan beraberlikle ayrılınca zirve mücadelesinde çok önemli bir yara almış oldu. Bu haftaki sonuçlar sonrasında lider’in 2 puan gerisinde 3.sıraya yerleşen Kartalspor önümüzdeki hafta deplasmanda Kütahyaspor’la karşı karşıya gelecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir