KARTAL'DA ENGELLER BİRLİKLE AŞILIYOR

KARTAL'DA ENGELLER BİRLİKLE AŞILIYOR
Kartal Belediyesi tarafından engellilerle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen “Kartal’da Engelleri Birlikte Aşıyoruz” isimli etkinlikte Kartallı engelliler bir araya geldi

Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün 2009 yılında kurduğu Engelli Koordinasyon Şefliği, birçok engelli Kartallının yardımına koşuyor. Kartal'ı engelliler için yaşanacak bir yer haline getirmeye çalışan Kartal Belediyesi, “Kartal’a Engel Yok” sloganı ile çıktığı yolda ilklere imza atacak projeler üretmeye devam ediyor. 
20 Akülü Araç ve Tekerlekli Sandalye Hediye Edildi
Bu çalışmalar kapsamında düzenlenen “Kartal’da Engelleri Birlikte Aşıyoruz” etkinliği, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nden Kartal Meydanı’na yürüyüşle başladı. Engellilerin ve etkinliği destekleyen vatandaşların, ellerinde “ Kartal'a Engel Yok” yazılı pankartlarla gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından Kartal Meydanı’nda da bir dizi etkinlik yapıldı. ‘O Ses Türkiye’ adlı yarışmada Türkiye’nin en iyi 16 sesinden biri seçilen Barış Ekmen sahne alarak vatandaşlara coşkulu anlar yaşattı. Ekmen’in konserinin ardından gerçekleştirilen junglör gösterimi izleyenlerin yoğun ilgisini çekti. Etkinlikte yürüme engelli vatandaşlara 10 akülü araç, 10 da tekerlikli sandalye hediye edildi.
İşitme Engelliler Orkestrası Herkesi Kendine Hayran Bıraktı
Etkinlikte 2015 yılında kurulan ve Türkiye'de bir ilk olan Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Orkestrası da sahne aldı. Engelli Koordinasyon Şefi Özgür Uğur, orkestra eşliğinde türküler seslendirdi. Verdiği her konserde büyük beğeni toplayan Kartal Belediyesi İşitme Engelliler Orkestrası, burada da dinleyenleri adeta büyüledi ve ayakta alkışlandı. Etkinlik kapsamında sergilenen halk oyunları ve 'Aşık ile Maşuk' gösterisi de ilgiyle izlendi. 
Etkinliğe Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Erzincan Çağlayan Belediye Başkanı Çetin Çay, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Mustafa Fehmi Okay, Ali Apaydın, Kartal Belediyesi Meclis üyeleri, Kartal Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürü Ali Kemal Özdemir, Kartal Belediyesi birim müdürleri, Kartallı muhtarlar, Kartal CHP İlçe yönetimi ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı. 
"Kartal'a Engel Yok Sloganımızı Gerçeğe Dönüştürüyoruz"
Etkinlikte konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Engelli araçlarını kullanacak olan kardeşlerimize güle güle kullanın diyorum. Kartal’ın birçok yerinde Akülü Araç Şarj Dolum Noktası var. Bir tanesi de Atatürk heykelinin orada. Buradaki amacımız engelli vatandaşlarımızın şunu hissetmesi. Gidebildiğin yere kadar git. Akünün azaldığı yerde de aracını şarj et. Engelli Koordinasyon Şefimiz Özgür Uğur’un dediği gibi -Kartal’a Engel Yok- sloganımızı hayata geçirmeye çalışıyoruz. Katılımınız ve katkınız için teşekkür ediyorum” dedi.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasının ardından 10 akülü araç ve 10 tekerlekli sandalyeyi, ihtiyaç sahiplerine verdi. Etkinliğin sonunda Kartal Belediyesi Engelsiz Üretim Atölyesi öğrencileri, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Öğrenciler, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e el emeğiyle yaptıkları vazoyu hediye etti. 

untitled-2ggfq.gifuntitled-2ghgh.gifuntitled-2jghjg.gif
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir