Kartal'a bu sefer bir mimar eli değecek!

Kartal'a bu sefer bir mimar eli değecek!
Cumhur İttifakı Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, son 15 yılda Kartal'da şehircilik anlamında hiçbir şey yapılmadığını belirterek, "İlçemizin ve Kartallı hemşehrilerimizin sorunlarının çözmek için biz hazırız" dedi.

Cumhur İttifakı Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, 31 Mart yerel seçimleri öncesi yoğun mesaisine durmaksızın devam ediyor. İnsana saygıyı esas alarak Kartal'a hizmet için yola çıktıklarını belirten Hüseyin Karakaya, "Üzülerek ifade etmeliyim ki rahmetli Arif Dağlar ağabeyimiz ve ondan önce Mehmet Sekmen Bey'in yaptıklarından sonra son 15 yılda şehircilik anlamında Kartal'da hiçbir şey yapılmadı. Ziyaret ettiğimiz her esnaf, 'Kartal niye böyle, niye ticareti canlı değil?' diye soruyor. Eskiden herkes Kartal'a gelip alışverişini yapardı. Şimdi Kartallı hemşehrilerimiz alışveriş için dışarıya gidiyor. Çünkü Kartal’ın kronik sorunları var ve biz bu sorunları çözmeye talip olduk. Öncelikle Kartal’da çarpık kentleşmeye kesinlikle izim vermeyeceğiz. Burada şehircilik yok, halka hizmet yok, yeni bir atılım yok, insanlara dokunan çok ciddi projeler yok... İlçemizin ve Kartallı hemşehrilerimizin sorunları için çözümlerimiz hazır. Geçmişte belediyecilik tecrübeleri olan bir kardeşinizim. Pendik'te, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde ve Beylikdüzü'nde başkan danışmanlıkları yaptım. Kartal halkına özellikle şunu da söylemek isterim ki belediyecliği öğrenmeye değil, öğrenilmiş belediyeciliği mimar ve şehir plancısı olarak yapmaya geliyorum" diye konuştu. 
"BU SEFER KARTAL'A BİR MİMAR ELİ DEĞECEK!"
Kartal için yediden yetmişe herkese, her kesime, sokaktaki dilsiz komşularımız hayvanlarımıza varıncaya kadar çok ince planlanmış, detaylı projeleri olduğunu belirten Hüseyin Karakaya, "Bunu bilen Kartallılar da, 'Bu sefer Kartal'a bir mimar eli değecek' diyor.  Biz  projelerimizin tanıtım lansmanını henüz yapmadık ancak genel hatlarıyla söylemem gerekirse Kartal'da mesire alanları ve sosyal tesisler  yapacağız. Oturup direk Adalar'ı, Yalova'yı ve Çınarcık'ı izleyepebileceğiniz çok güzel bir sahilimiz var. Mükemmel bir yer, Allah bu nimeti Kartal'a vermiş. Dolayısıyla orada çok ciddi bir sahil düzenlemesi yapmak gerekiyor. Özellikle akşam olunca orada simsiyah terk edilmiş bir görüntü oluşuyor. Bir kent için en önemli husus güvenliktir. Güvenliksiz bir yerde kimse yaşamak istemez. Dolayısıyla  önce ışıklandırma yaparak orayı güvenlikli bir hale getireceğiz. İnsanların gelip arabalarını bırakabilecekleri otoparklar yapacağız. Sahili düzenleyeceğiz. Ve bir mimar olarak sahilde denizin kenarında harika bir projem var... Şimdi onu açıklamayayım, süpriz olarak kalsın. Proje lansmanımızda onu açıklarız" şeklinde konuştu. 
"KARTAL'IN TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEK ÇOK GÜZEL PROJELERİMİZ VAR"
Kartal'ın en önemli sorunlarından birisinin de trafik olduğunu ve şu anda Kartal'ın merkezinde trafiğin tamamen kilitlendiğine dikkat çeken Hüseyin Karakaya, "Ben 2014-2019 Ak Parti Kartal ve İBB Meclis Üyesiydim. İBB'de grup yönetimindeydim. İmar Komisyonu, Harita Komisyonu, Kentsel Yenileme Komisyonu ve Ulaşım Trafik Komisyonu'ndan sorumluydum. Dolatyısıyla şehir trafiğindeki tıkanıklığı ve çözümlerini çok iyi bilirim. Bir mimar ve şehir plancısı olarak bu konulara çok hakimim. Dolaysıyla Kartal'da trafiği rahatlatacak, alternatif trafiklerde yol götürecek çok güzel projelerimiz var. Gençlerimize özellikle kendilerini ifade edecekleri, kütüphanede internetten bedava derslerini  yapabilecekleri, çayını kahvesini içebilecekleri kütüphaneler yapacağız. Spor konusunda Kartal'da maalesef spor komplekselri yok. Her spor dalının yapılacağı çok güzel spor kompleksleri yapacağız. Spor demişken sehirler aslında markalarıyla bilinir, markalarıyla tanınır. Kartalspor da Kartal'ın önemli bir markasıydı. Kartalspor alt yapıda, üst yapıda milli takıma birçok sporcu yetiştirmiş bir takımdır. En yakından örnekleyecek olursak Pendikspor 3. Lig'deydi, Kartalspor 1. Lig'de Süper Lig'i zorluyordu. Şimde Pendikspor Süper Lig'de, Kartalspor BAL Ligi'nde. Kartalspor'u kısa sürede eski konumuna geri döndüreceğiz" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir