KARTAL BELEDİYESİ DOPDOLU BİR PROGRAM SUNUYOR

KARTAL BELEDİYESİ DOPDOLU BİR PROGRAM SUNUYOR
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde sanat ve kültürün kalbi Kartal’da atmaya devam ediyor.

Kartal’ı Anadolu Yakası’nın sanat ve kültür merkezi yapmak için çalışmalarına aralıksız devam eden Kartal Belediyesi, Kasım ayında da Kartallılara dopdolu bir program sunuyor.
Bu çalışmalar çerçevesinde 2005 yılında Prof. Gürer Aykal öncülüğünde kurulan Borusan Quartet, 25 Kasım Cuma günü Kartallılara klasik müzik ziyafeti çekecek. 1.kemanda Esen Kıvrak, 2. kemanda Olgu Kızılay, viyolada Efdal Altun, viyolonselde Çağ Erçağ son derece dikkat çeken yapıtları ileKartallı müzikseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde saat 20.00’da gerçekleşecek konsere tüm halkımız davetlidir.
BORUSAN QUARTET
2005 yılında Prof. Gürer Aykal öncülüğünde kurulan topluluk, İsviçre’deki Maggini Vakfı ile yapılan işbirliği sonucu, 1776 yapımı Storioni keman, 1662 yapımı Amati keman, 2008 yapımı Conia viyola ve 1740 yapımı Guarneri viyolonsel gibi çok özel enstrümanlarla müzik yapma olanağına sahip oldular. 2010 yılında ilki düzenlenen Andante dergisi Klasik Müzik Ödülleri’nde “Yılın Oda Müziği Topluluğu” ödülünün ve yine aynı yıl New York’taki Carnegie Hall’da finali gerçekleşen 2010 ICMEC Uluslararası Oda Müziği Topluluğu Yarış- ması’nda 1. olarak altın madalyanın sahibi oldular. İstanbul’daki Süreyya Operası’nda sürdürdükleri düzenli sezon konserlerinin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdikleri turnelerle de dikkat çektiler. Türk bestecilerinin önemli bir yer aldığı, klasik dönemden modern döneme uzanan geniş bir repertuvara sahip olan dörtlünün büyük beğeni kazanan Saygun, Aykal, Erkin adlı CD’leri 2013 yılında Lila Müzik, İdil Biret’le birlikte kaydettikleri Schumann’ın Piyanolu Beşli’si de 2014 yılında Naxos’a bağlı IBA, yeni kayıtları Mozart & Verdi de 2016’da Lila Müzik etiketiyle yayımlandı.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir