KARAGÖZ, EYÜP'TE YENİDEN HAYAT BULUYOR

KARAGÖZ, EYÜP'TE YENİDEN HAYAT BULUYOR
Eyüp Belediyesi Sertarikzade Kültür ve Sanat Merkezinde “Karagöz Oyunu ve Atölyesi” adlı program Eyüplü çocuklarla buluşuyor.

Eyüp Belediyesi Sertarikzade Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen “Karagöz Oyunu ve Atölyesi” adlı programda Gölge Oyunu ve tüm Karagöz karakterleri hakkında bilgi edinen Eyüplü çocuklar, aynı zamanda bu sanatı uygulayarak öğrenme şansını da buluyor. Ayrıca atölyeye katılan büyüklere de çocukluk yıllarını tekrardan yaşama imkanı sunuluyor.
Çocuklar, Kültür ve Turizm Bakanlığına kayıtlı, Geleneksel Türk Gölge Oyunu Karagöz ve Hacivat ustası olan Hayali Suat Veral ile Karagöz ve Hacivat'ın eğlence dünyasına giriyor. Karagöz ve Hacivat'ın yapım aşamalarının öğretildiği atölyede çocuklar, ayrıca oyunun perde bölümü ve perde arkasında neler yapıldığı, ışığın nasıl kullanıldığı ve oyunun püf noktaları hakkında bilgi ediniyor. 
"Bu atölyeyle geçmişteki kültürümüzü bugüne aktarmaya çalışıyoruz" diyen Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Suat Veral, sözlerine şöyle devam etti: 
“Her şeyden önce bu atölyenin asıl amacı çocuklarımızı dinleyelim, anlayalım, gerekirse buna bazı noktalarda da beraber çözüm bulalım. Çünkü buna ihtiyacımız var. Aslında bir çocuğun kendini tanıması, kendini anlatması, düzgün bir şekilde ifade edebilmesi çok önemli. Ve en önemli nokta ise büyüklerimizle çocuklarımız hakkında sohbet etmek. Bende bir babayım. Bizim isteğimiz kültürümüzü korumak ve çocuklarımıza birinci ağızdan, sağlam ve temiz bir dille kültürümüzü aktarmak.”

b-001.gifbb-007.gifbbb-007.gif

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir