İZMİR'DE ÇOK ŞİDDETLİ DEPREM!

İZMİR'DE ÇOK ŞİDDETLİ  DEPREM!
Ege İzmir'de çok şiddetli bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Marmara'da da hissedildi. Kandilli Rasathanesi merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan depremin büyüklüğünü 6,8 olarak açıkladı.

Ege İzmir'de çok şiddetli bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Marmara'da da hissedildi. Kandilli Rasathanesi merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan depremin büyüklüğünü 6,8 olarak açıklarken İzmir'de çok sayıda çöken binanın olduğu bilgisi geldi. Bayraklı'da çöken binadan 3 kişi sağ olarak kurtarıldı.
Son dakika haberi: Ege'de çok şiddetli bir deprem meydana geldi. Marmara'da da hissedilen deprem İstanbul'u da salladı. Deprem sonrası gelen görüntülerde çok sayıda binanın yıkıldığı görülüyor. 
Gelen son deprem haberinin ardından İzmir kent merkezi çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremde büyük panik yaşandı. Depremde can ve mal kaybının olup olmadığının belirlenmesi için çalışma başlatıldı.
Kandilli Rasathanesi Ege'de meydana gelen depremin büyüklüğünü 6,8 olarak duyurdu. 
AFAD: "Depremden etkilenen tüm illerde alan tarama çalışmaları devam ediyor. TSK tarafından havadan tarama çalışmaları yürütülüyor. İzmir, Muğla ve Aydın'da 115 sahada enerji ve 10 sahada servis kesintisi bulunmakta olup kesintilerin giderilmesi için ekipler çalışmaktadır.
3 KİŞİ ENKAZDAN ÇIKARILDI
İzmir'in Bayraklı ilçesi 1593 Sokak'ta deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazından 3 kişi yaralı çıkarıldı.

ARTÇILAR DEVAM EDİYOR

İzmir’de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından sırasıyla şu depremler yaşandı:
Seferihisar – 4.7 Kuşadası Körfezi – 4.1 – 4.1 Seferihisar – 4.2 Kuşadası – 4.1 Kuşadası – 4.8 Yunanistan / Samos – 3.9 Kuşadası – 3.6 Kuşadası – 3.5 Kuşadası Seferihisar – 3.5 Yunanistan/Samos – 3.9 Kuşadası – 3.6
AÇIKLAMALAR
-Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum:  Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Enkaz altında da vatandaşlarımız var. Afet Koordinasyon Merkezi valilik bünyesinde oluşturuldu. Tüm bakanlıklarımız, AFAD'ımız İzmir ve ilçelerine yönlendirilmiş durumda. Tüm ekiplerimizi seferber etme suretiyle vatandaşlarımızın yaralarını hızlı şekilde saracağız."
-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: 20'ye yakın binada yıkım ihbarı var.
-İçişleri Bakanı Soylu "Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 binanın yıkıldığı ihbarı geldi." açıklamasını yaptı.
İzmir Valisi Köşger: "Bize intikal eden can ve mal kaybıyla ilgili henüz bilgi yok. Kriz merkezine geçeceğiz, gelen bilgiler neyse aktaracağız."
Son dakika deprem: İzmir'de meydana gelen deprem sonrası çok sayıda binanın yıkıldığı bildirildi.

5f9c064255428313f8f49bc0.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir