İSTİKLAL’DE YAŞAM NORMALE DÖNDÜ

İSTİKLAL’DE YAŞAM NORMALE DÖNDÜ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçen Cumartesi Taksim’de meydana gelen canlı bomba saldırı sonrası hayatını kaybedenlerin anısına saldırının gerçekleştiği yere karanfil bıraktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçen Cumartesi Taksim’de meydana gelen canlı bomba saldırı sonrası hayatını kaybedenlerin anısına saldırının gerçekleştiği yere karanfil bıraktı.
Başkan Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan İstiklal Caddesi Tünel’den başlayarak İstiklal Caddesi boyunca yürüyüş düzenledi.
Geçtiğimiz Cumartesi 4 kişinin ölümüne ve 39 kişinin de yaralanmasına neden Taksim canlı bomba saldırısı sonrası Başkan Topbaş terörü lanetlemek için İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan terörü lanetlemek için İstiklal Caddesi’nde yürüyüş düzenledi. İstiklal Caddesi boyunca düzenlenen yürüyüşe İstanbullular ve turistler de destek verdi. Beyoğlu Belediye Başkanlığı Binasının bulunduğu Tünel’den başlayan yürüyüş İstiklal Caddesin’deki basın açıklamasıyla devam etti. Basın açıklamasının ardından Başkan Topbaş ve Vali Şahin patlamanın yaşandığı noktaya gelerek hayatını kaybedenlerin anısına karanfil bıraktı.
Yaşanılan terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Yaşadığımız yüzyılda tüm insanların kaderleri birbirine bağlı. Dünyanın hangi noktasında olursa olsun yaşanan her olay dünyanın başka yerindeki bir insanı etkiliyor. Böylelikle yaşanılan olaylar o kentte ya da o bölgede kalmıyor tüm dünyayı etkiliyor. İnsanlığı katleden bir takım akıllar var. Artık insanlar birbirine şüpheli balsın istiyorlar. Tabi biz bunların oyunlarına gelmiyoruz. Toplum olarak acılarımıza ortak bir şekilde hassasiyet göstermemiz gerekiyor” diye konuştu.
İSTİKLAL’DE YAŞAM NORMALE DÖNDÜ
Patlamanın yaşandığı günün bir gün sonrasında İstiklal Caddesi’nde hayatın normale döndüğünü kaydeden Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Yaşanılan saldırılara ilişkin emniyet birimlerimizin titiz çalışmaları bizim olaya karşı hassasiyetimizi göstermektedir. Esnaflarla yaptığımız görüşmeler doğrultusunda da ekonomik olarak normale döndüğünü öğreniyoruz. Bizim toplumumuz ülkeyi bölmeye yönelik oyunlara hiçbir zaman gelmemiş hiçbir zamanda gelmeyecektir. Biz bütün olacağız birbirimize sıkıca kenetleneceğiz”
Basın açıklamasının ardından Başkan Topbaş ve Vali Şahin patlamanın yaşandığı noktaya gelerek hayatını kaybedenlerin anısına karanfil bıraktı. Karanfil bırakma merasiminin ardından Başkan Topbaş ve Vali Şahin İstiklal Cadddesi girişinde bulunan çiçekçilerle sohbet etti. Başkan Topbaş ayrıca programı takip eden muhabirlere çiçek hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir