İŞ’TE PENDİK BULUŞMALARI’NA 3 BİNDEN FAZLA KİŞİ KATILDI

İŞ’TE PENDİK BULUŞMALARI’NA 3 BİNDEN FAZLA KİŞİ KATILDI
Pendik Belediyesi’nin İŞKUR’la birlikte hayata geçirdiği “İş’te Pendik” projesi, iş sahibi yapıyor. Bir buçuk yıl iş arayan insan kaynakları uzmanı Ece Erdem Deniz, “İş’te Pendik Buluşmalarına katılarak iş sahibi oldu.

Pendik Belediyesi’nin İŞKUR’la birlikte hayata geçirdiği “İş’te Pendik” projesi,  iş sahibi yapıyor. Bir buçuk yıl iş arayan insan kaynakları uzmanı Ece Erdem Deniz, “İş’te Pendik Buluşmaları”nın 3’.süne katılarak iş bulmakla kalmayıp, 4. buluşmaya da işveren temsilcisi olarak katıldı. 
Geçtiğimiz yıl iş arayanlarla işverenleri bir araya getirmek üzere başlatılan “İş’te Pendik Buluşmaları” bu yıl da devam ediyor. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde 4.’sü gerçekleşen buluşmaya Pendik Belediyesi ve İŞ-KUR’un yanı sıra 14 köklü firma katıldı. Standlarda iş arayanlarla yüz yüze görüşen ve CV’lerini alan işveren temsilcilerden Ece Erdem Deniz ise, çok daha farklı duygularla görevini yerine getirdi. Bir önceki buluşmaya iş bulmak amacıyla gelen 26 yaşındaki insan kaynakları uzmanı Ece Erdem Deniz, bu kez eleman bulmak için görüşme yaptı.
BİR BUÇUK YIL İŞ ARADI
Doğuş Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi’nden mezun olduktan sonra bir süre çalışan Ece Erdem Deniz, taşındığı için son işinden ayrıldıktan sonra bir buçuk yıl iş aramış. “Eş-dost, firmalar, toplu CV atımı olmak üzere her şeyi denedim. Artık umudumu yitirmeye başlamıştım ki, Pendik’te yaşayan bir akrabam vasıtasıyla “İş’te Pendik”ten haberdar oldum” diyen Ece Erdem Deniz, “Ekim ayında gerçekleşen 3. Buluşmaya katıldım. Hazır CV verdim, bazılarına da başvuru formu doldurdum. Pek ümitli değildim, ancak iki ay sonra DAKKA danışmanlık firmasından aradılar. Görüştük ve anlaştık. Bana çok destek oldular” şeklinde konuştu. 
ŞİMDİ İŞVEREN TEMSİLCİSİ
Bir sonraki “İş’te Pendik” buluşmasına da işveren temsilcisi olarak katılan Ece Erdem Deniz, “Bu kez koltuğun öteki tarafında olmak çok gurur vericiydi. İnsanların iş bulma çaresizliğini bir buçuk yıl ben de yaşadığım için çok iyi anlıyorum. Gerçekten işe ihtiyacı olan 150 başvuru aldım ve  onları da iş sahibi yapmak için görüşmeler yapıyoruz” dedi.  
MUTFAK BÖLÜMÜNDE ÇALIŞMAYA BAŞLADI
İş bulanlardan biri de Vatan Plastik’te mutfak bölümünde çalışmaya başlayan Nedim Gürbüz oldu. Nedim Gürbüz de, aradığı işe Pendik Belediyesi ve İŞKUR'un girişimi sayesinde kavuştu. Daha önce gemilerde aşçı olarak çalışan 50 yaşındaki Nedim Gürdüz, kalp krizi geçirince engelli raporu aldı. İki yıl süre ile çalışmayan Nedim Gürbüz de "İş'te Pendik"in 3. buluşmasına katıldıktan sonra aradığı işi buldu.  
3 BİNDEN FAZLA KİŞİ KATILDI
İş’te Pendik Buluşmaları’na iş görüşmesinde bulunmak ve bilgi almak üzere bugüne kadar 3 bine yakın kişi katıldı. İş arayanlar firma temsilcileriyle bire bir görüşme, firmalar da kendilerini tanıtma ve aradıkları nitelikleri anlatma fırsatı buldu. Program kapsamında düzenlenen seminerlerle katılımcılara iş hayatı ve başvuru yapma konusunda eğitim desteği veriliyor.

ic-haber-resmibasliksiz-1.gif

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir