İstanbul’un gözbebeği Ataşehir yatırımlarla güçleniyor

İstanbul’un gözbebeği Ataşehir yatırımlarla güçleniyor
13 yılda ilçesini İstanbul’un en önemli çekim merkezi haline getiren Ataşehir Belediyesi Kurucu Başkanı Battal İlgezdi, mega kentin en fazla değer kazanan ilçeleri sıralamasında da zirveyi kimseye bırakmıyor.

13 yılda ilçesini İstanbul’un en önemli çekim merkezi haline getiren Ataşehir Belediyesi Kurucu Başkanı Battal İlgezdi, mega kentin en fazla değer kazanan ilçeleri sıralamasında da zirveyi kimseye bırakmıyor. Metro, imar, ulaşım ve altyapı sorunlarını bir bir çözüme kavuşturduklarını belirten Başkan İlgezdi, “Bizim belediyecilik anlayışımızda önceliğimiz her zaman halkın yaşam kalitesini yükseltmektir” dedi. 

ana-foto.jpg

Adil, eşitlikçi, insana saygılı, doğa dostu, şeffaf, üretken ve katılımcı sosyal belediyecilik anlayışıyla ilçesini İstanbul’un en önemli ve en çok değer kazanan kenti haline getiren Ataşehir Belediyesi Kurucu Başkanı Battal İlgezdi, “Göreve gelmeden önce bir sözümüz vardı; ‘Her şeyi halk için, halkla beraber’ yapacağımızı söylemiştik. Çalışmalarımıza başladığımız ilk günden bugüne kadar geçen süreyi değerlendirdiğimizde, verdiğimiz bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 13 yıl önce göreve başladıklarında hizmet binası, aracı, oturulacak odası ve personeli dahi olmayan Ataşehir Belediyesi’ni bugün çağdaş belediyeciliğin en güzel örneklerinin sergilendiği, İstanbul’un gözde ilçesi konuma getirdiklerini belirten Başkan İlgezdi, “Yaşanabilir bir kent olmanın temel ve en önemli adımlarını oluşturduk. Bizim en önemli projemiz; Ataşehir’de ortak yaşamda, ortak anlayışla kardeşlik projesidir. Belediye olarak hiçbir zaman, dil, din, mezhep ayrımı yapmadık, yapmayacağız. İlçemizdeki her mahalleye eşit hizmet götürüyor, hizmette ayırımcılık asla yapmadık ve yapmıyoruz” dedi.

“ÖNCELİĞİMİZ HER ZAMAN HALKIN  YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK OLDU”

Belediyecilik anlayışlarında önceliklerinin her zaman halkın yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu ifade eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “Ataşehirlilere ve İstanbullulara en iyi hizmeti kazandırarak yaşanabilir bir kent inşa etmek hedefiyle, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ile birlikte önemli projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Yaşanabilir bir şehrin olmazsa olmazı metro, imar, ulaşım ve altyapı sorunlarını bir bir çözüme kavuşturuyoruz. Bu doğrultuda önemli çalışmalar yapıyoruz. Ataşehir’de önemli projeler ve yatırımlar gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu. 

“ATAŞEHİR'DE İMAR SORUNUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK”

Ataşehir’de yılladır çözülemeyen imar sorununu çözüme kavuşturduklarını ifade eden Başkan İlgezdi, “Ataşehir Belediyesi olarak halkımız için verdiğimiz mücadelenin sonucunu aldık. İBB Meclisi’nden oy birliği ile geçen mahallelerimizin nazım imar planları Ataşehirimize ve halkımıza hayırlı olsun. Uzun yıllardır çözülmemiş imar sorununu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile el ele vererek çözüme kavuşturduk. İçerenköy- Küçükbakkalköy, Mustafa Kemal-Âşık Veysel ve Kayışdağı-İnönü Mahalleleri sonunda Nazım İmar Planlarına kavuştu. Son olarak da Örnek, Esatpaşa ve Fetih mahallelerimizin 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planları İBB Meclisi’nden geçti. Bu konuda İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere tüm partilerin Belediye Meclis üyelerine ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederim. Ataşehirimiz için 13 yıldır nasıl durmadan çalıştıysak, aynı azimle yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu. 

mrt_6531.jpg
“YEŞİL ALAN MİKTARINI 370 BİN METREKAREDEN BİR MİLYON METREKAREYE ÇIKARDIK “
2009 yılında belediye başkanı olduğunda Ataşehir’deki yüksek konutların yüzde 70’inin yapılmış olduğunu hatırlatan Başkan İlgezdi, “Bizden önce burası TOKİ bölgesi olarak özel planlanmış, ruhsatların bir kısmı TOKİ tarafından verilmiş, bir kısmının İBB tarafından imar durumları verilmiş. Geri kalan yüzde 30’u ise bizim dönemimizde imarlı ve planlı bölgeler için verilen ruhsatlardı. Ataşehir’de bir metrekare yeşil alanı bile imara açmayacağımızın sözünü verdik ve bu sözümüzü de tuttuk. Plansız kentleşme İstanbul başta olmak üzere tüm kentlerimizi betonlaştırırken, Ataşehir’de bir metrekare yeşil alanı bile imara açmadık. İlçemizdeki yeşil alan miktarını 370 bin metrekareden bir milyon metrekareye, park sayısını 171’den 234’e çıkardık. On binlerce fidan diktik. Var olan parkları yeniledik, modern yaşam alanları haline getirdik. Sağlıklı bir yaşam için Ataşehir’e yeni parklar kazandırıp, mevcut olanları da vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde daha yeşil, daha estetik ve daha yaşanabilir hale getirdik. Sağlıklı yaşam ilkesi doğrultusunda hayata geçirdiğimiz yeşillendirme projesi kapsamında toplam 6 bin 300 metre uzunluğunda 15 adet yürüyüş parkuru yaptık. Bunun yanında bin 264 metre uzunluğunda iki adet bisiklet parkuru, 43 adet basketbol sahası, 5 adet tenis kortu, 15 adet yapay çim kaplı futbol sahası, 1 adet kaykay pisti,  24 bin metrekare resmi tören alanı ile değişik yaş grupları ve engellilere yönelik çocuk oyun alanları, açık hava spor alanları, üç adet amfi tiyatroyu da hizmete açtık. Ayrıca ilçemiz sınırlarındaki ilk ve ortaokulların bahçelerine çocuk oyun alanları, açık alan yaptık. Spor alanları için spor aletleri, basketbol sahaları, bank ve ahşap masa gibi oturma grupları koyuyoruz. Okul bahçelerinin yeşillendirilmesi konusunda da gerekli çalışmaları yürütüyoruz” dedi.

000.jpeg


“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ATATÜRK KÜTÜPHANESİNİ ATAŞEHİR’DE YAPIYORUZ”
Ataşehir Belediyesi ile Gönüllü Hizmet Vakfı’nın iş birliğiyle Ataşehir’e Türkiye’nin en büyük “Atatürk Kütüphanesi” kazandırılıyor. İçerenköy Mahallesi’nde bin 672 metrekarelik alanda, 667 metrekare oturumlu, 4 kattan oluşan toplam 3 bin 249 metrekare yapı alanına sahip, Türkiye’nin Atatürk ile ilgili en büyük kütüphanesinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Ataşehir Belediyesi Gönüllü Hizmet Vakfı Atatürk Kütüphanesi, aynı zamanda teknolojik altyapısıyla da dikkat çekiyor. Atatürk Kütüphanesi’nde kitapseverler, Atatürk hakkında yazılmış pek çok önemli esere erişmenin yanında aynı zamanda Türk ve dünya edebiyatından da seçilmiş önemli eserlere ulaşabilecekler. Kitapseverlerin; araştırma, tarih ve bilimsel yayınlara kolaylıkla erişebilme imkânına sahip olacağı kütüphanede, ferah bir ortamda çalışma olanağı sunulacak. Bunun yanı sıra Atatürk Kütüphanesi bünyesinde; sergi salonu, etüt ve çalışma alanları, kayıt stüdyoları ile dijital kütüphane de yer alacak. Atatürk Kütüphanesi’nin 2023 yılı içerisinde hizmet vermesi planlanıyor. Hayırsever iş insanı İnal Aydınoğlu'nun destekleriyle hayata geçirilecek "Ataşehir Belediyesi Gönüllü Hizmet Vakfı Atatürk Kütüphanesi"nin temel atma töreninde konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Türkiye’de, Atatürk ile ilgili bulanamayan her kitap yeni hizmet merkezimizden temin edilebilecek. İşte bu yüzden Atatürk Kütüphanesi gelecek nesillerimize bırakacağımız en anlamlı miraslarımız arasında yer alacak. Bizler Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyetin değerlerinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Atatürk’ün bize gösterdiği yolda, Cumhuriyet’in ışığında, aydınlık yarınlara yurttaşlarımızla birlikte yürüyeceğiz” açıklamasında bulundu. Kütüphanenin konumunun Ataşehir’in tam merkezinde olmasına dikkat çeken Başkan Battal İlgezdi konuşmasına şöyle devam etti:  “Kısmet olursa çok kısa bir zamanda kütüphanemizi bitireceğiz. Yurttaşlarımızın Atatürk ile ilgili her türlü bilgiye ulaşacakları kütüphanemizin hayırlı olmasını diliyor ve emeği geçen rektörlerimize, üniversite hocalarımıza ve İnal Aydınoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum.” 
AYDINOĞLU: ATAŞEHİR İSTANBUL’UN EN ENTELEKTÜEL İLÇESİ 
Gönüllü Hizmet Vakfı Başkanı İnal Aydınoğlu ise temel atma töreninde yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Her önerimizi oy birliğiyle kabul ederek, bize Ataşehir’e hizmet etme imkânı tanıyan sevgili Başkanım ve Belediye Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum. Ataşehir İstanbul’un en entelektüel ilçesi olma konumdadır. Sevgili Başkanımız ve ekibi, çağdaş uygarlık düzeyinde bir kent oluşturabilmek için kültüre, sanata, eğitime çok büyük önem veriyorlar ve Ataşehir’i bir kültür ve sanat kenti yapabilmek için çaba sarf ediyorlar. Biz de Gönüllü Hizmet Vakfı olarak; eğitim, kültür ve sağlık alanında çorbada tuzumuz olsun diye yola çıkmış gönüllü bir aileyiz. Atatürk Kütüphanesi; çok değerli ilim, bilim insanları ve önemli Atatürk uzmanlarının katkısı ile yapılacak.”

b1a5c7566f274943a6e4cd8b5ca83cac.jpg


 “TIP MERKEZİNİN YAPIMINA BAŞLADIK”
 “Önce Ataşehirlilerin sağlığı” diyerek yola çıkan ve bu amaçta da pek çok yatırım yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, vadettiği projelerden biri olan Tıp Merkezi’nin startını verdi. 3 bin 500 metrekare arsa üzerinde yaklaşık 7 bin 500 metrekarelikkapalı alana sahip olacak Tıp Merkezi’nde; Poliklinikler, Ağız ve Diş Sağlığı, Aile Hekimliği, Röntgen, Radyoloji, Biyokimya ve Mikrobiyoloji Laboratuvarı yer alacak. Modern ve konforlu bir donanıma sahip olacak merkezde, tecrübeli hekim kadrosu da pek çok branşta Ataşehirli yurttaşlara hizmet verecek. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Hedefimiz her zaman yüksek kalitede, güvenilir ve sürdürülebilir sağlık hizmetlerini hayata geçirmek oldu. Türkan Saylan Tıp Merkezi, Ferhatpaşa Sağlık Polikliniği, Kadın Sağlığı Mamografi ve Kemik Yoğunluğu Görüntüleme Merkezlerimizle Ataşehirlilere yıllardır hizmet veriyoruz. Yurttaşlarımızın erişilebilir sağlık hizmetinden yararlanabilmeleri için yeni bir tıp merkezimizi daha ilçemize kazandırıyoruz. Yerel yönetimler olarak yurttaşların yaşam kalitesini artırmak sağlık politikalarımızın başında geliyor. Bu yüzden Tıp Merkezimizin yapımını kısa sürede tamamlayıp, halkımızın sağlık hizmeti almasını sağlayacağız” dedi.

sanat-severlerin-merkezi-02.jpg

ATAŞEHİRLİ SANATSEVERLERİN YENİ ADRESİ OLACAK
Ataşehir Belediyesi olarak 20 bin 880 metrekarelik kapalı alana sahip yeni bir kültür merkezini hizmete açmaya hazırlandıklarını belirten Başkan İlgezdi, “Ataşehir’de yapımı devam eden İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi tamamlandığında yalnız Ataşehir’in değil, İstanbul’un sayılı kültür merkezleri arasında yer alacak. İçerenköy, Karslı Ahmet Caddesi üzerinde yapımı devam eden İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde 650 seyirci kapasiteli tiyatro salonu, sergi salonları, dans stüdyoları, restoran ve kafeterya yer alıyor. Ataşehir Belediyesi ve Gönüllü Hizmet Vakfı’nın iş birliğiyle hayata geçirilen İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’ni 2023 yılı başında hizmete açmayı planlıyoruz. Tiyatrodan baleye, muhtelif sergilerden konserlere kadar pek çok sanat ve kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak merkez, fonksiyonel mimari özellikleriyle de dikkat çekiyor” diye konuştu. 

yeni-ara+g-al¦-m¦--(6).jpg


ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDE 118 MİLYON TL’LİK TASARRUF 
Kendi çöp kamyonlarını ve binek araçlarını satın alarak bir yılda 118 milyon TL’lik tasarruf yapacak olan Ataşehir Belediyesi, kendi kaynaklarıyla kamunun daha sürdürülebilir bir bütçe ile yönetilmesi için 41 adet çöp kamyonu satın aldı. 9 Eylül 2022 Cuma günü düzenlenen tanıtım töreniyle bu araçlardan 17’si hizmete başladı, 24 tanesi ise yıl sonuna kadar teslim alınacak. Geçtiğimiz yıl satın alınan 139 araç ile yılda 48 milyon TL, bu yıl alınacak çöp kamyonlarından ise yılda 70 milyon TL’lik tasarruf sağlanacak. Ataşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermek üzere alınan 17 çöp kamyonu, Barbaros Mahallesi Kapalı Pazar Alanı’nda sergilendi. Araç tanıtım törenine; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Şimşek, ATABEL A.Ş Genel Müdürü Mehmet Usta ile belediye personeli katıldı. Başkan İlgezdi, tören sonrasında direksiyon başına geçerek mesai arkadaşlarına kolaylıklar diledi.
“KAYNAKLARIMIZI AKILCI YÖNETİYORUZ”
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 2023 yılında tamamen belediyenin kendi araçlarıyla Ataşehir halkına hizmet sunacaklarını belirterek, “İlçemize en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Ataşehirimiz her zaman daha yeşil, daha temiz ve daha güzel bir kent olmayı hak ediyor. Ama diğer yandan kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına önem göstermeliyiz. Kaynaklarımızı akılcı yöneterek 2021 yılında satın alınarak hizmete giren 139 adet hizmet aracımızla yıllık 48 milyonluk bir tasarruf sağladık. Bu tasarruf oranları bize doğru karar verdiğimizi net bir şekilde gösteriyor. Şimdi burada 17 aracımız daha hizmete başlayacak olup, geriye kalan 24 araç da en kısa süre içerisinde hizmet vermeye başlayacak. Böylece bu araçlarımızla da yıllık 70 milyonluk bir tasarruf sağlayacağız. Toplamda hem binek araçlarımız hem de çöp araçlarımızla yıllık 118 milyon TL’lik tasarruf yapmış olacağız. Sağladığımız tasarruflarla yurttaşlarımıza başka alanlarda yatırım yaparak hizmet vereceğiz” ifadelerini kullandı. 
“FARKLI BİR MAHALLE MÜMKÜN” PROJESİ’NE ALTIN KARINCA’DAN ÖDÜL
Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) bu yıl sekizincisini düzenlediği “Altın Karınca 2022 Ödülleri” kapsamında “İklim Değişikliği ve Çevre Yönetimi” kategorisinde Ataşehir Belediyesi “Farklı Bir Mahalle Mümkün” projesiyle ödül aldı. Bu yıl 2022 Altın Karınca-Belediyecilik Ödülleri, Hilton İstanbul Bosphorus Hotel’de gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Düzenlenen organizasyona Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin adına Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ayten Bağdatlıoğlu Kartal, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Ertuğrul Baysal, müdürlük çalışanları, Farklı Bir Mahalle Mümkün Projesi’nin proje ortağı Gülsüm Coşkun Yeter, Fetih Mahallesi Muhtarı Abdülkadir Şimşek ve çok sayıda davetli katıldı. Altın Karınca 2022’de; “Afet Yönetimi, Akıllı Şehir Uygulamaları, İklim Değişikliği ve Çevre Yönetimi, Kentsel Planlama ve Altyapı, Kültür ve Sanat, Kentsel Tasarım ve Mimari, Sosyal Hizmetler, Ulaşım ve Hareketlilik, Yerel Kalkınma, Yönetişim ve Katılımcılık olmak üzere 10 kategoride 49 proje ekibine ödülleri taktim edildi. Belediyeler nüfuslarına göre büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyeleri olmak üzere ayrı idari kategorilerde yarıştılar. “Farklı bir Mahalle Mümkün” projesi, sıfır atık bilinciyle çevresel kazanımların sağlandığı, iklim dostu, sosyal yardımlaşmayı ve dayanışmayı özümsemiş mahallelerin oluşturulmasına katkı sunan bir farkındalık projesi olması sebebiyle Altın Karınca-Belediyecilik ödülüne değer bulundu. Ataşehir Belediyesi’nin Fetih Mahallesi’nde başlattığı ve ilçe genelinde yaygınlaştırmayı planladığı “Farklı Bir Mahalle Mümkün” projesi; yardımlaşmayı, beraberlik bilincini artırmayı, iklim değişikliğine dikkat çekerek sıfır atık ve geri dönüşümü desteklemeyi sürdürüyor. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Dünyayı yaşanabilir kılmak ve korumak için hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Bunun bilinciyle çalışan değerli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aldığımız bu ödül daha çok projeler üretmemiz için teşvik edici olacak. Ataşehir Belediyesi olarak, geleceğin belediyecilik anlayışında “insan ve çevreyi buluşturan sosyal sorumluluk projelerinin” daha da önem kazanacağına olan inancımız sonsuzdur. Bu nedenle, her türlü kurum ve kuruluş ile mevcut ilişkiler geliştirerek yeni dayanışma modelleri oluşturmak için projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.
“ÖĞRENCİLERİMİZE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ” 
Ataşehir Belediyesi olarak üniversite sınavlarına hazırlanan gençlere “Üniversite Ders Destek Programı” adıyla ücretsiz bir hizmet sunduklarını belirten Başkan İlgezdi, “Eğitim destek programları hazırlayarak bu yıl da gençlerimizi üniversite sınavına hazırladık. Öğrencilerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Ülkemizin değerli okullarını kazanan her öğrencimizi tebrik ediyorum. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ve ilkelerinde giden gençlerimizin başarılarıyla bir kez daha gururlandık. Özellikle kız çocuklarının eğitim almasını çok önemsiyorum. Çünkü kız çocuklarının eğitimi ile toplumun kültür seviyesinin daha çok gelişeceğine inanıyorum. Yeni dönemde de öğrencilerimizin sınav maratonunda yanlarında olacağız” dedi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na Ataşehir Belediyesi Neşet Ertaş Kültürevi ve Ferhatpaşa Gençlik Merkezleri’nde üniversiteye hazırlanan 207 öğrenciden 132 öğrenci, büyük başarı elde ederek, Türkiye’nin ve İstanbul’un köklü üniversitelerine yerleştiler.
BAHÇE MARKET VE ESATPAŞA SPOR TESİSİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI 
İstanbul Büyükşehir ve Ataşehir Belediyeleri el ele verdi ve Ataşehir halkını yeni hizmetlerle buluşturdu. İki belediyenin ortak projesi olan, Bahçe Market ve Esatpaşa Spor Tesisi hizmete vermeye başladı. Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi, “10 yıl boyunca Ataşehir’de ne İBB Başkanını, ne de İBB’nin bir yatırımını gördük. Oysa 17 mahalleden oluşan ilçemizin 13 mahallesinde imar planları yoktu. Bu planlar, nihayet Ekrem başkanımız sayesinde çıktı. Bahçe Marketimizi, mutlulukla yurttaşlarımızın hizmetlerine sunuyoruz. Keza Esatpaşa’da da spor tesisimizi hizmete açtık. İBB Ataşehir’de başka yatırımlar da yapacak.  Örneğin İçerenköy’e bir spor kompleksi kazandırılacak” diye konuştu. 
“Bahçeye Dair Her Şey” sloganıyla faaliyete giren Bahçe Market, uygun fiyatlarıyla öne çıkıyor. Markette, iç ve dış mekân süs bitkilerinden, bahçe ekipmanlarına kadar 4 bin 500’e yakın ürün bulunuyor. Bahçe Market’in yanı sıra 12 bin 463 metrekarelik alan üzerine kurulu Esatpaşa Spor Tesisi de hizmet vermeye başladı. 
Esatpaşa Spor Tesisi’nde;
•        5 bin 800 metrekarelik futbol sahası,
•        350 seyircilik tribün,
•        125 metrekarelik fitness alanı,
•        525 metrelik yürüyüş parkuru,
•        380 metrekarelik çocuk oyun alanı,
•        Sporcu ve hakemler için giyinme ve dinlenme odaları ile
•        İdari hizmet binası yer alıyor.
Amatör Futbol Kulüpleri'nin futbol karşılaşmalarına sahne olacak tesiste ayrıca her yaştan sporseverler için açık hava aletleri de bulunuyor. Ataşehirliler alanda hem spor yapabilecekler hem de oturma mekânlarında çocukları ile keyifli vakit geçirebilecekler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir