İSTANBULLU SÜRÜCÜLER 100 BİN FİDAN DİKECEK

İSTANBULLU SÜRÜCÜLER 100 BİN FİDAN DİKECEK
2015’i sosyal sorumluluk yılı ilan eden İSAPRK, 25 bin fidan dikimine start verdi. İstanbulluların ödediği otopark ücretlerinin katkısıyla Pendik Ballıca köyünde hatıra ormanına fidan dikimi başladı.

2015’i sosyal sorumluluk yılı ilan eden İSAPRK, 25 bin fidan dikimine start verdi. İstanbulluların ödediği otopark ücretlerinin katkısıyla Pendik Ballıca köyünde oluşturulan hatıra ormanına fidan dikimi başladı.
Kent genelinde her gün yaklaşık 150 bin kişiye otopark hizmeti veren İSPARK, İstanbulluların ödediği her bir otopark ücretini fidana dönüştürüyor. İSPARK ve Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında her yıl 25 bin fidan dikilecek. 
Türkiye’de otoparkçılığın mimarı İSPARK “100 Bin Araç 100 Bin Ağaç” sloganıyla başlattığı kampanya ile 4 yılda 100 bin fidan dikecek.
Bir Fiş Bir Ağaç
Pendik Ballıca Köyü’nde İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Korkut, İSPARK yetkilileri ve personeli ile Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri bir araya gelerek kampanyanın startını verdi. İlk fidanlar toprağa dikildi.
Ormanların, havamızın, suyumuzun, toprağımızın sağlığımızın kaynağı ve garantisi olduğunu belirten Mehmet Çevik; İstanbulluların ödediği her bir ücretin katkısıyla oluşturduğumuz hatıra ormanında 100 bin fidan dikeceğiz.25 bin fidanın dikimine başladık ve kısa zamanda tamamlayacağız. Otoparklarımızı kullanan ve ücret ödeyen İstanbullular adına da bu fidanları dikiyoruz. Projemize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
İstanbul genelinde işlettiği otopark kapasitesi kadar fidan dikmeyi hedefleyen İSPARK, vatandaşların ödediği her bir otopark ücreti ile doğal yaşam destek verecek. Ballıca köyünde başlatılan ağaç kampanyası, Orman Bölge Müdürlüğünün ihtiyaç kapsamında Anadolu ve Avrupa yakasında belirleyeceği arazilerde 75 bin fidanın dikimiyle sürdürülecek. Proje tamamlandığında İstanbulluların katkısıyla oluşturulan İSPARK hatıra ormanlarında 100 bin ağaç olacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir