Hayati Karaca

Hayati Karaca

İSTANBUL’DA ZOR SEÇİM

İSTANBUL’DA ZOR SEÇİM

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler için partiler ve ittifaklar adaylarını belirledi. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’ndaki bazı isimlerle ilgili tabanda ciddi rahatsızlıklar olmasına rağmen adaylar sahada çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürüyor. Özellikle Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı yarışının kıran kırana geçmesi bekleniyor. Binali Yıldırım, tecrübesi ve İstanbullular tarafından seviliyor olması ile öne çıkarken, Ekrem İmamoğlu ise genç ve halka dokunan projeleri ile aynı zamanda Beylikdüzü’nde yaptığı örnek projelerle kamuoyunda takdir görüyor. 
Anadolu Yakası’ndaki ilçelerde ise Tuzla’da mevcut başkan ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Şadi Halkın takdir ettiği projelere damga vurmuş bir isim, CHP adayı Salim Gürsoy’da Tuzlanın yerlisi olması sanki seçimi kazanma ihtimalinin olduğu Tuzlalı tarafından düşünülüyor. Pendik’te ise AK Parti açısından durum, Tuzla’daki kadar rahat değil. CHP’nin merkez sağa yakınlığı ile bilinen, Mehmet Salih Usta’yı aday göstermesi AK Parti açsından işleri biraz zora sokacak gibi görünüyor. AK Parti Pendik Belediye Başkan Adayı Ahmet Cin, tecrübeli ve birikimli bir siyasetçi olmasına rağmen seçmen nezdinde ne kadar karşılık bulacağı merak konusu. Kartal’da da AK Parti’nin adayı Ebubekir Taşyürek ile CHP Adayı Gökhan Yüksel arasındaki başkanlık yarışının kıran kırana geçmesi bekleniyor. 
Maltepe’de CHP Adayı ve mevcut belediye başkanı Ali Kılıç’ın tekrar seçilme olasılığı yüksek görünüyor olsa da Cumhur ittifakı adayı Ahmet Baykan’ın Maltepe’de sevilen biri olması işleri biraz CHP adına zora sokacağa benziyor. Sancaktepe ve Sultanbeyli’de AK Parti’nin seçimi açık ara kazanabileceğini söyleyebiliriz. Ataşehir’de ise 10 yıldır belediye başkanlığı yapan CHP Adayı Battal İlgezdi’nin AK Parti Adayı İsmail Erdem karşısında seçimi kazanma ihtimali oldukça yüksek. Üsküdar’a gelince… Mevcut Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen’in hemşehrisi CHP Adayı Ahmet Kılıç karşısında zor da olsa seçimi alacağı tahmin ediliyor. Çekmeköy’de mevcut belediye başkanı ve AK Parti Adayı Ahmet Poyraz’ın tekrar seçilme olasılığı oldukça yüksek görünüyor olsa da Taşdelen’de Eski belediye başkanlığı yapmış Çekmeköy’de sevilen isimlerden Hüseyin Avni Sipahi’nin aday olması ise secimi ortada olduğu söyleniyor. . Beykoz ise Dışardan gelen Zeytinburnu belediye başkan adayına Beykoz’da tepkiler hala devam ediyor olması AK Parti açsından büyük bir risk. AK Parti’nin Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın Beykoz’dan aday gösterilmesinin, CHP Adayı Coşkun Tosun’un seçilme şansını arttırdığı konuşuluyor, birde ‘’bu secimi Beykoz’un çocukları kazanacak’’ sloganı ile Beykozluların desteklediği İYİ parti adayı Bilgehan Murat Miniç’in dengeleri değiştireceği ihtimali de konuşuluyor. Kadıköy’de tüm tartışmalara rağmen CHP adayının seçimi kazanma ihtimali oldukça yüksek.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hayati Karaca Arşivi