İSTANBUL İÇİN SAYILI GÜN KALDI

İSTANBUL İÇİN SAYILI GÜN KALDI
Marmara Bölgesi son baharı da kurak geçiriyor. Bu nedenle 15 milyon nüfuslu İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajların su seviyesi de yüzde 30'a kadar geriledi. İki baraj ise kuruma noktasına geldi.

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranı yüzde 30'a kadar geriledi.
Yurt genelinde kurak geçen yaz aylarının ardından son baharda da beklenen yağışlar gelmedi.
SU SEVİYESİ DÜŞTÜ
İstanbul da birkaç günlük istisna dışında eylül ve ekim aylarında beklenen yağışı almadı. Bunun sonucu olarak barajlardaki su seviyesi de giderek düştü.
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre; mayıs ayında yüzde 66 ile yılın en yüksek seviyesine çıkan doluluk oranı kademeli bir şekilde düşerek ekimde yüzde 30,89'a geriledi.
86 GÜNLÜK SU KALDI
İstanbul'a su sağlayan baraj ve göletler azami 868 milyon 683 bin metreküp su biriktirme hacmine sahipken, su miktarı 260 milyon metreküp seviyesinde bulunuyor. İstanbul'da günlük ortalama 3 milyon metreküp su tüketiliyor. Bu rakamlar 15 milyon nüfuslu kentin 86 günlük suyu kaldığını gösteriyor.
SON 6 YILIN EN DÜŞÜĞÜ
Bu son 6 yılın en düşük seviyesi anlamına geliyor. İstanbul'da en son 2014 yılının ekim ayında barajlardaki doluluk seviyesi yüzde 24 olmuştu.
Ekim ayı grafiklerine bakıldığında 2017 yılından itibaren barajlardaki su seviyesinin düşüş eğrisinde olması dikkat çekiyor. 
İstanbul'un su ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Kazandere ile Pabuçdere (Kırklareli) barajları da kuruma noktasına geldi.
Doluluk oranı Pabuçdere'de 8,24'e; Kazandere ise yüzde 3,76'ya kadar geriledi.
10 Nisan 2020 tarihinde, Kazandere Barajı'ndaki doluluk oranı yüzde 36.65, Pabuçdere'de seviyelerindeydi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir