İŞ DÜNYASINDAN 'İSTİKRAR' MESAJI

İŞ DÜNYASINDAN 'İSTİKRAR' MESAJI
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elde ettiği büyük başarı iş dünyasında istikrar seslerini yükseltti. İş dünyasının önde gelen isimleri "Ekonomiye odaklanma vakti, istikrar sürecek" mesajı verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elde ettiği büyük başarı iş dünyasında istikrar seslerini yükseltti. İş dünyasının önde gelen isimleri "Ekonomiye odaklanma vakti, istikrar sürecek" mesajı verdi.
 ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca: "Bu seçim, gelecek açısından son derece önemli değişimler için bir işaret fişeği anlamına geliyor. Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz ağır kutuplaşmanın ve ayrışmanın bertaraf edilmesidir." 
 Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci: "Seçimlerin iş âleminin beklediği gibi sonuçlanması siyasi, dolayısıyla ekonomik istikrarın devamı için çok önemli. Seçimler sonuçlandı. Artık ülke gündemi bir an önce siyasetten çıkıp ekonomiye dönmeli." 
  İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi: "Ekonomik istikrarın devamı açısından da olumlu bir sonuç oldu. Türkiye'nin parlak geleceği için geçmişe sünger çekip geleceğe emin adımlarla yön vermeliyiz." 
  İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar: "Seçimler beklediğimiz ve ümit ettiğimiz gibi sonuçlandı. Ekonomik ve siyasi istikrarın devam edecek olması ülkemiz için çok hayırlı olmuştur." 
  Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan: "Seçimin ardından ekonomi yeniden bir numaralı gündemimiz olacaktır. İstikrara inanan, iktisadi kalkınma hamlesini kesintisiz sürdüren Türkiye, hedeflerine çok daha hızlı bir şekilde ulaşacaktır." 
  Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin: "Ekonomi yeniden siyasetin önüne geçmeli. Artık dünyadaki reel gelişmelere odaklanmamız gerekiyor. Yaşanan gerginlikler ciddi anlamda piyasalara zarar veriyor." 
  İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan: "Bu, halkımızın iradesinin doğrudan sandığa yansıdığı ilk seçim oldu. Bu yönüyle Türk demokrasi tarihinde bir devrim niteliği taşımaktadır."
  TÜSİAD: Ahenk yeniden tesis edilmeli
Yeni Cumhurbaşkanımızın, Anayasa'dan aldığı yetki ve sorumluluklarıyla devlet kurumları arasında azalan ahengin yeniden tesis edilmesi, siyasi partiler arasında nitelikli diyalogun başlatılabilmesi konularında yol gösterici ve uzlaştırmacı bir rol oynamasını ümit ediyoruz.
  TOBB: Huzur ortamı ve refah önemli
Yeni Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hem toplumsal huzuru sağlamak, hem de reform ivmesini ülkemize yeniden kazandırmak için hükümetimize yol göstereceğine ve Meclisimize destek olacağına inanıyoruz. Milletimiz iradesini sandığa yansıtmış ve ilk defa doğrudan oy kullanarak 12'nci Cumhurbaşkanı'nı seçmiştir. Sonucun ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir