“İMAM HATİPLERİN KAPATILMASININ BAŞ MÜSEBBİBİ FETÖ’DÜR”

“İMAM HATİPLERİN KAPATILMASININ BAŞ MÜSEBBİBİ FETÖ’DÜR”
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Eski Başkanı İbrahim Solmaz, Kağıthane Meydanı’nda devam eden demokrasi nöbetine katıldı.

Nöbete katılan vatandaşlara hitap eden İbrahim Solmaz, 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında Türkiye’de daha önce yaşanmamış olayların yaşandığını söyledi.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) gerçek yüzünün herkes tarafından görüldüğüne dikkati çeken Solmaz, “Biz biliyorduk ama artık herkes biliyor. O gece asker kılıklı teröristleri milletin önüne dizdiler. Bunlar bunu din kisvesi altında yapıyorlar” dedi.
Solmaz, 28 Şubat Darbesi’ni de hatırlatarak, şunları kaydetti:
“28 Şubat’ta imam hatipler ile ilgili sıkıntı olduğu zaman ‘FETÖ’ denilen caniler, maalesef imam hatiplerin kapatılmasından yana durdu. 28 Şubatçılarla birlikte hareket etti. İmam hatiplerin kapatılmasının baş müsebbibi FETÖ’dür. Bunu söyledik söyledik anlatamadık. İşte ancak bugün anlatabildik. Bütün okullarını imam hatiplerden nemalanarak büyüttü. Bu kadar okulu ve maddi gücü imam hatiplerin gevşemesiyle elde etti. Aslında bunların panzehri imam hatiplerdir. Hiçbir zaman imam hatiplerin gelişmesini istemediler.”
Solmaz, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve milletin dik duruşu sayesinde engellendiğini kaydetti.
Kağıthane Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen demokrasi nöbetinde Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da yer alarak 15 Temmuz’daki darbe girişimine karşı halkın tutumunu değerlendirdi. Başkan Kılıç; ‘’ Necip milletimiz yine tarihte olduğu gibi bu zorluğun üstesinden gelmede çareyi birlik ve beraberlikte buldu. Genciyle yaşlısıyla, erkeğiyle kadınıyla milyonlar; sayın cumhurbaşkanımızın çağrısı, ardından sayın başbakanımızın kararlı tavrıyla sokağa inerek vatanına, demokrasiye ve geleceğine sahip çıktı. Kazanan elbette ki sadece Türkiye değil; kazanan tüm İslam alemi, kazanan dünyanın mazlumları, kimsesizleri oldu. Çünkü milletimiz İslam’ın yüceltilmesinde, mazlumlara ve kimsesizlere sahip çıkmada tarihten bugüne her zaman en ön safta yer aldı.’’ diye konuştu.

untitled-3qqq.gif

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir