İLK ETAPTA 200 KİŞİYE KARTLARI VERİLDİ

İLK ETAPTA 200 KİŞİYE KARTLARI VERİLDİ
Sosyal yardımlarda yeni düzenleme getiren Pendik Belediyesi, ihtiyaç sahipleri için alışverişlerini kendilerinin yapmasına imkan sağlayan banka kartı dağıtımına başladı.

Sosyal  yardımlarda yeni düzenleme getiren Pendik Belediyesi, ihtiyaç sahipleri için alışverişlerini kendilerinin yapmasına imkan sağlayan banka kartı dağıtımına başladı. Kartlara yüklenen paralar çekilemeyecek, sadece alışverişte kullanılabilecek.
 Yeni çalışma kapsamında belediye bünyesinde bulunan uzman kadro tarafından ‘Pendik Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Yardım Esasları Yönetmeliği’ hazırlandı. Bu yönetmelikte tüm yardım esasları ve sınırları belirlenerek yepyeni bir sistem oluşturuldu.  Daha önce evlere gıda ve malzeme yardımı yapan Pendik Belediyesi, yeni sistemde ayni yardıma son verdi. Bundan sonra ihtiyaç sahiplerinin alışverişlerini kendilerinin yapabileceği banka kartları dağıtılıyor. Anlaşmalı bankalardan verilen kartlara yüklenen para nakit olarak çekilemeyecek.  Sadece alışveriş esnasında kullanılabilecek.  Bu yeni sistemde asgari ücret oranlarına göre yardım miktarları belirlenecek.
5 gün içerisinde yardım kararı
Yeni dönemde ihtiyaç sahiplerinin yardım için Sosyal ve Yardım İşleri Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurmaları gerekiyor.  Başvuru yaptıktan sonra en geç iki gün içerisinde denetçiler tarafından ilgili kişinin evine ziyarete gidiliyor. Denetim bilgileri ışığında aile ile ilgili veriler bilgisayar ortamına aktarılıyor ve yardım puanı belirleniyor. Çıkan sonuç haftada iki kere toplanan komisyonda görüşülüyor ve karara varılıyor. Alınan kararın sonucu ise anında telefona kısa mesaj ile iletiliyor. Tüm bu işlemler 5 gün gibi kısa bir sürede tamamlanıyor.
İlk etapta 200 kişiye kartları verildi
İhtiyaç sahiplerinin alışverişlerini yapmasına imkân sağlayacak banka kartlarının dağıtımına başlandı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde tanıtım töreni ile ilk etapta 200 kişiye banka kartları verildi. Törende konuşan Belediye Başkan Dr. Kenan Şahin, Sosyal ve Yardım İşleri Müdürlüğü’ndeki uzman ekibin uzun zamandan beri sistemin hukuki ve  teknik  altyapılarını oluşturduğunu belirterek, yeni sitemle ayni yardımların artık banka kartları aracılığıyla nakdi şekle dönüştüğünü ifade etti.  Başkan Şahin, yeni dönemde vatandaşların   kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için Vakıflar Bankası ile protokol yapılarak banka kartı dağıtımına başladıklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir