İLGEZDİ:DÜRÜST OLUN, İNSANLARI KANDIRMAYIN

İLGEZDİ:DÜRÜST OLUN, İNSANLARI KANDIRMAYIN
Ataşehir Belediyesi’nin 2015 Yılı Faaliyet raporu görüşmesinde konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezd"Borcu alacak, alacağı borç gibi gösteriyorsunuz.

Ataşehir Belediyesi’nin 2015 Yılı Faaliyet raporu görüşmesinde konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ‘Ataşehir Belediyesi borç batağında ama ilçeye kazandırdığınız bir tane kalıcı eser yok’ eleştirilerine üzerine, AK Partili Meclis üyelerine seslenerek, “Dürüst olun, insanları kandırmayın. Borcu alacak, alacağı borç gibi gösteriyorsunuz. İktidar elinizde, aylardır bekleyen planlarımızı onaylatın da bakın neler yapıyoruz” dedi. 
“BORCU ALACAK GİBİ GÖSTERİP, ALACAĞI BORÇ GİBİ GÖSTERİYORSUNUZ”
Battal İlgezdi konuşmasında AK Partili Meclis üyelerine seslenerek şu ifadelere yer verdi “ Borcu alacak gibi gösterip, alacağı borç gibi gösteriyorsunuz Bu hesapları incelerken bir arkadaşımı göndereyim beraber inceleyin. Söylediklerinizin hepsi yanlış. Ataşehir Belediye'sinin borcu ve alacağı rakamlarınızın tam tersine bu yılsonuna kadar borçların hepsi ödeniyor, ayrıca 24 milyon lira da kasada kalıyor. Burada bankacı, hesap uzmanı insanlar var. Eksikler olabilir, yanlışlar da olabilir. Sanki Ataşehir Belediyesi batmış gibi konuşmayın. Borçlar varsa alacak da vardır. Burası devlet, alacak verecek hesapları yapılır ona göre borçlanılır. Biraz insaflı olup elinizi vicdanınıza koyun. Hep eleştiriyorsunuz bir kere de evet şu işleri iyi yaptınız deyin" diye konuştu.
SORUMLULUĞUMUZUN GEREĞİNİ YAPALIM
İlgezdi ; "Örnek Mahallesinin ana caddesinden geçerken utanıyorum. Örnek mahallesindeki bütün ara sokakları yaptım ama ana cadde Büyükşehir'e ait. Beceremiyorsanız bırakın biz yapalım. Biz Esatpaşa, Örnek ve Mustafa Kemal Mahallelerinde 5 bin kişiye tapu verdik. O dönemde TOKİ'nin tapuları vardı. Ben o dönemin TOKİ başkanı ile görüştüm. Tam organizasyonu yapacağım sırada, bir mahalle muhtarı ve siyasi partinin ilçe başkanı geldi ve "sakın buna vermeyin tapuları biz dağıtalım" dediler. Tamam dedim. Benim o gün 300 liraya verdiğim tapulara TOKİ bugün bin 500 lira istiyor. Bu insanlar 30 yıldır burayı bekliyor nasıl alacaklar tapuları. Siyasi sorumluluğumuzu ve görevimizi yapalım. Siyaset gelip geçer, bizim görevimiz vatandaşı mağdur etmek değil" dedi.
ÇATI BİLE YAPMA YETKİM YOK
İlgezdi; Ferhatpaşa da Yapılması planlanan hayvan barınağı ile ilgili olarak da; “Proje 18 aydır Büyükşehir'in elinde duruyor, CHP belediyesi olduğumuz için hala onaylamadılar. Vatandaş her şeyi ilçeden bekliyor ama benim izin almadan çatı bile yapma yetkim yok. Burası ilçe olduğunda 1/5000 lik planların hepsi yapılmalıydı. Vatandaş Ferhatpaşa'dan Örnek Mahallesine gitmek için üç minibüs değiştiriyor. Burayı ilçe yaparken caddesini, yolunu yapın, ulaşımını sağlayın. Herhalde önce yapalım da sonra dönüştürürüz diye düşündüler. Burada kentsel dönüşüm kararı aldım ona da hayır dediniz. Burada yapılan hiçbir işe evet dediğinizi görmedim" şeklinde ifade etti.
GETİRİN PLANLARI BİR AYDA SORUNU ÇÖZEYİM
İlgezdi, "Yeniçamlıca'yı ben mi bu hale getirdim? Mustafa Arzık planların nerede yapıldığını ve Yeni Çamlıca sorununun nasıl çözüleceğini iyi bilir. Yeniçamlıca'ya 1/5000 lik plan yapılmadan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar vermeden bu sorun çözülmez. Kimseyi kandırmanın anlamı yok. Şimdi ben mahallelere gitmeye başlıyorum. Cesaretiniz varsa buyurun gelin. Ayıptır, burada yalan söyleyip kandırmayın insanları. Plan olmadan hiçbir değişim olmaz. Getirin planları 1 ayda bu sorunu çözeyim. Aşık Veysel mahallesinde sırf kendilerine oy vermediler diye mahalleden 15 günde bir çöp alıyorlardı. Böyle adaletsizlik olmaz. Çöpü dahi toplamayı beceremeyenler şimdi burada akıl veriyorlar. İnsanın yaptığı iş aynasıdır.
“ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA AMBARGO KOYARAK SEÇİM ALINMAZ”
 Bakın arkadaşlar bugün bu sıralarda 15 kişisiniz, önümüzdeki seçimlerde 9-10 kişi geleceksiniz. Bu anlayış tarzıyla siyaset olmaz. Ataşehir Belediye Başkanına ambargo koyarak seçim alınmaz. Bu insanlar bize oy verirken bu işi çözün diye verdi. Bu insanların hakkını gasp etmek ne bize ne size yakışır. Bu kentin geleceği için yapacağımız şeyler var. Seçilene kadar siyasi partilerin adayıyız ama seçildikten sonra herkes Ataşehir için çalışmalıdır. Emek evlerin orada Atapark'a başlıyorum. Türkiye'nin en güzel parkı olacak. Kentin vizyonu için bir de şehir kulübü yapacağım. Dediğim her şeyi yapacağım” dedi.
TÜRKİYE'DE EN ŞEFFAF İHALEYİ YAPAN ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI’DIR
İlgezdi son olarak şunları söyledi: "Ben eminim ki Türkiye'de en şeffaf ihaleyi yapan Ataşehir Belediye Başkanı'dır. Diğer belediyelerde dosyalar üst katlarda satılıyor. Birisi çıkıp Ataşehir Belediye Başkanı'nda dosyam var ben yarın istifa ederim. Herkes günü gününe dosyasın alır ihaleye girer. O konuda kimseye verecek bir hesabımız yok. Üsküdar Belediye Başkanlığı 3 yıllığına çöpün ihalesini 124 milyon liraya, Avcılar Belediyesi 115 milyon liraya vermiş biz ise 87 milyon liraya vermişiz. Bu kürsülerde konuşurken doğru şeyler söyleyeceksin. Vatandaşın menfaatiyle, geleceğiyle oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Bu yetki bize verildiyse bunu doğru kullanacağız." Konuşmaların sonunda yapılan açık oylamada 2015 Yılı Faaliyet Raporu 23 kabul ve 15 ret oyuyla kabul edildi 

basliksiz-1fghdfhf.gif

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir