Hayati Karaca

Hayati Karaca

İLGEZDİ KİMDEN, NEDEN KAÇIYOR?

İLGEZDİ KİMDEN, NEDEN KAÇIYOR?

Ataşehir, İstanbul'un en gözde ve gelirleri en yüksek ilçe belediyelerinden biri. Çok önemli bir çekim merkezi. Türk inşaat sektörüne yön veren birçok firmanın Ataşehir'de ya yatırımları var ya da yatırım yapma niyetleri... Yabancıların bile gözü Ataşehir'de! İstanbul'un taşı toprağı altın derler ya işte tam da öyle bir yer. Sadece ekonomik değil, siyasi açıdan da çok değerli... Ataşehirli, 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri sonrası kurulan Ataşehir Belediyesi'ni yönetme yetkisini iki dönemdir CHP'li Battal İlgezdi'ye veriyor. CHP'nin İstanbul'da kazandığı az sayıdaki belediyeden biri Ataşehir.
HALKA VE MEDYAYA SIRTINI DÖNENLERİN SONU HÜSRANDIR!
Yerelde başarılı olamayan bir partinin genelde de başarılı olamayacağı gerçeğinden hareketle CHP için Battal İlgezdi'nin Ataşehir'deki başarısı son derece önemli. Durum bu ahval ve şerait içindeyken Battal İlgezdi yönettiği belediyede neler döndüğünün farkında mı? İktidara yakın medyanın artık ayyuka çıkan haberlerini, partiye yıllardır gönül vermiş olan bazı isimlerin eleştirilerini ve 'Ateş olmayan yerden duman çıkmaz' deyimini bir kenara bırakalım... Bizzat gördüklerimizin bir kısmını yazalım. Ne Ataşehir Belediyesi'nin, ne Başkan Battal İlgezdi'nin, ne de en yakınındaki bazı yardımcılarının ve birim müdürlerinin gidişatı gidişat değil... Halkçı Başkan İlgezdi halktan kopmuş! Kendisini bu makama getirenlerle hiçbir irtibatı kalmamış. Kapısı sadece belli kişilere açık! O kişilerin kim olduğunu da söylemeyim artık... Burası taşı toprağı altın olan Ataşehir! Nasıl olsa bazı şeyleri çoktan aşmış! Vatandaşla, yerel gazeteciyle ne işi olur artık! Ama seçim dönemlerinde onlarla arası çok iyiydi. Şimdi kimden, neden kaçıyor? Neden verdiği hiçbir randevuya icabet etmiyor? Söz verdiği şeyleri yapmadı diye mi? Battal Başkan; sizi o makama getirenler gün gelir hesabını sandıkta sizden sorar. Ama ‘Benim için bu zaten son dönem’ diyorsanız o başka… Yok eğer siyasete devam edecekseniz şunu asla unutmayın: Kendilerine değer vermeyen bir siyasetçiye üç kez şans vermez bu halk. Benden size bir kardeş nasihati; halka ve medyaya sırtını dönen siyasetçilerin sonu hep hüsrandır!
ÖNCE KENDİNİZE SONRA EN YAKININIZDAKİLERE BİR BAKIN!
'At sahibine göre kişner' diye boşa söylememişler... Gidişatı gören bazı yardımcılar ve birim müdürleri de geri durur mu... Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın! 3500-4000 TL maaş alan bir birim müdürünüzün, kirası ve aidatı o kadar olan lüks bir sitede nasıl oturduğunu bir düşünün… 'Çocukluktan beri beraberiz' deyip güvendiğiniz yardımcılarınızın arkasından neler konuşuluyor biliyor musunuz? Hem de en yakınınızdakiler bunları söylüyor... Kapalı kapılar arkasında yapılan pazarlıklardan haberiniz yok mu? O zaman sadece en küçüğünden size bahsedeyim. Belediyenin son basılan kırmızı kapaklı kataloğunu iyi inceleyin. Durup dururken buna neden gerek duyuldu? Tabii ki belediyeler yaptıklarını halka duyurmak için bazı argümanları kullanacaktır. Ancak sırf birileri para kazanacak diye bu yapılmamalı. Amatörce hazırlandığı ilk bakışta bile belli olan kataloğun ve derginizin içeriğini iyi incelerseniz yapılan işin size faydadan çok zarar verdiğini göreceksiniz. Bahsettiğim bu olay yapılanların en küçüklerinden biri. Asıl önemli olanları önümüzdeki dönemde detaylarıyla anlatacağız. 
TALİMATI YOK SAYILAN BİR BELEDİYE BAŞKANI!  
Ataşehir Belediyesi’nde belli ki güvendiğiniz ve profesyonel olduğuna inandığınız insanları birim müdürü ya da başkan yardımcısı yaptınız. 20 yıllık meslek hayatımda bir belediye başkanının talimatını yok sayan birim müdürünü ilk kez Ataşehir Belediyesi’nde gördüm. Ve ne üzücüdür ki o birim müdürü halen pişkin pişkin o koltukta oturmaya devam ediyor. Belediyede olan bitenden başkanın nasıl haberi olmaz? Başkan dedikodulara kulak vererek mi iş yapıyor? Ya o birim müdüründen bir çekinceniz var ya da o birimin başındaki başkan yardımcınız size yanlış bilgi veriyor? Neresinden bakarsanız bakın sağlıklı bir yapı değil bu. Yol yakınken demek doğru olmaz, yolun sonuna gelmeden bunları düzeltin Sayın Başkan. 
Bu vesileyle Tüm okurlarımızın Kurban Bayramı’nı tebrik ederim. Sağlıcakla kalın.
 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hayati Karaca Arşivi