İFTARLAR İÇİN BEŞ SABİT ALAN

İFTARLAR İÇİN BEŞ SABİT ALAN
Bu yıl 150 bin kişiye iftar vermeyi hedefleyen Pendik Belediyesi, ilçenin 5 noktasında kurulacak sabit iftar alanlarında Pendiklileri bir araya getirecek.


Bu yıl 150 bin kişiye iftar vermeyi hedefleyen Pendik Belediyesi,  ilçenin dört noktasında kurulacak sabit iftar alanlarında Pendiklileri bir araya getirecek.  Ayrıca Ramazan ayına özel sohbet  programları ve tasavvuf müziği konserleri de düzenlenecek.
İslam alemi için önemli bir yere sahip olan  bereket, huzur ve kardeşlik ayı Ramazan’a sayılı günler kaldı. Pendik Belediyesi,  18 Haziran’da başlayacak Ramazan ayı için  hazırlıklarını günler öncesinden tamamladı.  Vatandaşların sevgi, saygı ve manevi bir atmosfer içinde ibadetlerini yerine getirmesi için çalışan belediye, bu yıl 150 bin kişiye iftar yemeği vermeyi hedefliyor. Bunun için kentin farklı noktalarında sokak iftarları düzenlenerek sabit iftar çadırında da her gün sıcak yemek dağıtacak.   
İftarlar için beş sabit alan
Ramazan ayı boyunca Dumankaya Camii bahçesi, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Şevket Sabancı Lisesi bahçesi, Esenyalı Abdullah Acar İlköğretim Okulu bahçesi, Kurtköy Spor Salonu önü  ve Velibaba Türbeli Camii’nde vatandaşların buluşup birlikte iftar edeceği sabit iftar alanları oluşturuluyor.   Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de iftar alanlarını tek tek gezerek, her akşam binlerce Pendikliyi bir araya getirmek üzere yürütülen çalışmaları yönlendirdi.
Kadir Gecesi’nde ‘sufi devran’ konseri
Ramazan ayı boyunca  iftar ve teravih sonrası  sohbetler ile tasavvuf konserleri de gerçekleştirilerek  kültürel zenginliğimize katkıda bulunan etkinlikler düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir