İBB PROJE İÇİN DÜĞMEYE BASTI

İBB PROJE İÇİN DÜĞMEYE BASTI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, havaray ve metro projeleri için düğmeye bastı. İstanbul'un genel, Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray projesi ve Marmaray benzeri Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metrosu ihaleye çıkarılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul trafiğini rahatlatacak, havaray ve metro projeleri için düğmeye bastı.
2019 sonrası şehrin tamamının metroyla bağlanmasını planlayan İBB, İstanbul'un genel, Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray projesini ve Marmaray'ın benzeri Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metrosunu ihaleye çıkarıyor. Havaray'ın ihalelerinden biri, İBB İstanbul Geneli Havaray Projesi 14 Kasım 2016 tarihinde ihale çıkıyor. İstanbul Geneli Havaray Projesi hizmet alımı, açık ihale usulü ile İBB İhale İşleri Müdürlüğü'nde yapılacak. 9 Kilometrelik Havaray Projesinde işin tarihi, 365 (Üçyüzaltmışbeş) gün olarak belirlendi. 
BAŞAKŞEHİR’E HAVARAY
Başakşehir ve Halkalı bölgeleri de havarayına kavuşacak. Sefaköy'den başlayıp Halkalı'dan geçerek Başakşehir'e gidecek olan havarayın İstanbul'da trafiği rahatlatması bekleniyor.
2019'DA HİZMETE GİRECEK
2019'da hizmete açılması planlanan havarayın, Beylikdüzü, Bakırköy istikametindeki E-5 trafiğini rahatlatarak, Sefaköy-Halkalı civarı ve Halkalı Caddesi'nin nefes almasını sağlaması hedefleniyor.
Yapım süresi 810 takvim günü olarak belirlenen işin ihalesi elektro-mekanik ve ince işlerle birlikte araç alımını kapsıyor. İhale 7 Aralık 2016 günü saat 10.00’da İBB'nin Merter’deki binasında yapılacak. Sefaköy- Halkalı- Başakşehir Havaray hattının inşaat, elektro-mekanik işleri ve araç alımı için ihaleye çıkacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir