HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Geleneksel Halk Oyunları Festivali'nde öğrenciler hünerlerini sergilerken derece girenlere Başkan Hasan Can tarafından ödülleri takdim edildi.

Halk oyunları, gelecek kuşaklara aktarılması gereken önemli kültür zenginliklerimizdendir. Halk oyunlarının türleri, figürleri, ritmik yapısı ve oynama biçimiyle kültürümüz yansıtılır. Özellikle ilkokul çağındaki çocukların millî kültürümüzü tanımalarını, müzikal-dans ve sanat yönünden gelişimlerini halk oyunlarıyla sağlayabiliriz. Bu bağlamda Ümraniye Belediyesi de 4. Geleneksel Halk Oyunları Festivali sayesinde çocukların sosyal hayata karışmalarını ve kendilerine güven duymalarını sağlıyor. 
ÖRENCİLERİN KAŞIK GÖSTERİSİ
Dudullu Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye İlçe Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Vekili Nurettin Yekeler ve Ümraniye İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Özver de katıldı. Program Ümraniye Belediyesi Mehteran Takımı gösterisinin ardından Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin kaşık gösterisiyle devam etti.
MADALYA VE KUPALARI TAKDİM ETTİ
Yarışmaya katılan tüm çocukları kutlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Ümraniye Belediyesi olarak, çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi. 4 kategoride 23 takımın yarıştığını belirten Başkan Hasan Can, “Çocuklarımızın kültürel değerlerimizi devam ettirmesi gerekir. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Protokol konuşmalarının ardından Başkan Hasan Can ve tüm protokol tarafından dereceye girenlere madalyaları ve kupaları takdim edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir