HAZİNEDAR: İNSANLAR BUNU MUHAKKAK GÖRMELİ

HAZİNEDAR: İNSANLAR BUNU MUHAKKAK GÖRMELİ
Türkiye’de ilk kez Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Görmezden Gelmeyelim-Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni’ isimli sergi açıldı.

Türkiye’de ilk kez Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Görmezden Gelmeyelim-Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni’ isimli sergi açıldı.
Mustafa Kemal Kültür Merkezi(MKM) de açılışı gerçekleşen sergiye Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Abdi İbrahim İlaç CEO’su Dr. Süha Taşpolatoğlu, Şizofreni Hastası ve Şizofreni Dostları Derneği Başkanı Mesut Demirdoğan ve çok sayıda şizofreni hastası ve vatandaş katıldı. Türkiye’de ilk defa bir belediye tarafından düzenlenen sergi, şizofreni konusunda toplumsal duyarlılık yaratmak amacıyla Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde 1-31 Mart 2016 tarihlerinde Pazartesi günleri hariç 10:30-19:00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek.
Serginin açılış konuşmasını yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Yapılan bu serginin çok büyük anlam taşıdığını ve sağlıklı olduğunu zanneden insanlar muhakkak bazı şeyleri görmeliler. Görmedikleri takdirde hiç şüphesiz yaşamımız çok daha zor olacak. Onları hayata kazandırdığımızda, bir insana dokunduğumuzda, mesela bu sergi marifeti ile bir insanımıza bir şeyleri görebilme imkânı verdiğimizde, bir yakınını bir dostunu daha iyi tanıma, çevresinde potansiyel olarak, sanıyorum gizli şizofrenlikte var. Dolayısıyla onu tanıma, onu tarif ederek zihninde, onun eğitimine ya da onun tedavisine katkı sunması bile tek başına fevkalade değerli. Türkiye ilaç sanayiinin öncü kuruluşu Abdi İbrahim’e şizofreni hastalığı konusunda toplumda farkındalık yaratmak ve hastalara destek olmak için gerçekleştirdikleri bu sergi dolayısıyla gerçekten tekrar çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Geçtiğimiz yıl İstanbul ve Ankara’da açılarak yoğun ilgiyle takip edilen , ‘Görmezden Gelmeyelim- Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni’ isimli sergi, bu yıl bir belediye olarak ilk defa Beşiktaş Belediyesi tarafından açıldı. Şizofreni konusuna dikkat çekmek için hazırlanılan sergide konunun uzmanları tarafından, üç boyutlu kutularda görsel ve işitsel efektler ve canlandırmalar sergilendi. Toplumsal farkındalık yaratmak için açılan serginin Beşiktaş'ta şizofreni konusunda önemli bir farkındalık oluşturması bekleniyor.
BÖYLE PROJELERİN İÇİNDE OLMAK BİZLERİ MUTLU EDİYOR”
Şizofreni Hastası ve Şizofreni Dostları Derneği Başkanı Mesut Demirdoğan ise, “Şizofreni ile ilgili doğru bilgiler veren ve şizofreni hastalığının daha iyi anlaşılmasına hizmet ederek toplumda var olan ön yargıların kırılmasına yardımcı olan böyle projelerin içinde olmak bizleri mutlu ediyor” dedi.
ZİYARETÇİLERE ADETA BİR SERÜVEN YAŞATILACAK
Konunun uzmanları tarafından hazırlanan zengin içeriği, üç boyutlu kutularda görsel ve işitsel efektlerle ve canlandırmalarla hazırlanan yaratıcı sergileme biçimleriyle Türkiye'de bir ilk olan 'Görmezden Gelmeyelim - Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni' sergisi, ziyaretçilere sadece izleyici oldukları değil, zaman zaman farklı duyularıyla deneyimleyebilecekleri bir serüven sunuyor. Sergi 1-31 Mart 2016 tarihlerinde Pazartesi günleri hariç 10:30-19:00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek.
 34basliksiz-1.gif12basliksiz-1-002.gif

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir