Olcay Çakır

Olcay Çakır

HAMLELER EKSİK KALDI

HAMLELER EKSİK KALDI

Kabul edilebilir gerekçeleri sıralıyorum... Gidenlerin yerine gelenlerin sakatlıklarına, takımın kalan deneyimli isimlerinin de sakatlıklarının eklenmesi teknik adamın takım kurmasını zorlaştırdı. Sörloth’un gidişinin sürpriz oluşu, yeni transfer Flavio’nun da gelir gelmez cezalı duruma düşmesi teknik adamın hesaplamalarını bozdu. İki yeni oyuncuyu, böylesi kritik istatistiklerinizin olduğu deplasmanda kullanmak zorunda kaldı ve verim almaya çalıştı. Genç ve alt yapı ürünü oyuncuları bu tip kritik bir dönemde kullanma mecburiyeti vardı ve cesaretle sahaya sürdü. Buraya kadar tamam!
Plaza neden oynamıyor?
Şimdi de kabul edilmesi güç bazı gerekçelerde sıra...Oyuncu değişikliklerinin bu kadar gecikmesinin sebebi neydi? Rakibinizin 10 kişi kaldığı anlarda hamle yapılması beklenirken değişiklikler neden çok sonra geldi? Plaza bir 10 dakika dahi oynayamayacak durumda mı? Gördük ki, Edgar arka tarafta en iyi alternatif iken geçen hafta neden düşünülmedi? Sol tarafta Nwakaeme problem çözebiliyorken, orada kaldığı süre neden düşük?
Oyuncular hakemi yönetti!
Böylesi kritik bir deplasmandan her sonuçla dönülebilirdi bunu da kabul etmekle birlikte, dün doğru ve zamanlı hamlelerle maç Trabzonspor’un lehine sonuçlanabilirdi. Bir kaç kelam da karşılaşmanın hakemine olsun. Penaltıyı çaldın... Kısa bir süre sonra da elini kulağına götürdün ve oyunculara, VAR’ı “dinliyorum” dedin. Böylece VAR’ı da baskılayıp “çağırın beni” dedin. Ve gidip iptal ettin kararını. Serkan Asan’a da son bölümde yapılan penaltıydı. O da pas geçildi. Özgüvensiz hakemi sahada oyuncular yönetir. Öyle de oldu!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Olcay Çakır Arşivi