Güneş: Futbol ülkesinde bunun olmaması lazım

Güneş: Futbol ülkesinde bunun olmaması lazım
A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'dan alınma konusunda Güneş, "Bana sorarsanız Şampiyonlar Ligi finalini seneye bize versinler. Zaten finalde iki İngiliz takımı var. Seyirci de yokken bize bir katkısı olmayacaktır" dedi. Eski bir kaleci olan Şenol Güneş, "Türkiye'nin en yetenekli oyuncuları olarak Arda Turan, Burak Yılmaz ve Uğurcan Çakır derken, "Bence, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi kalecisi bence Rüştü Reçber" ifadelerini kullandı. 
"Biz de başarıyı yanlış anlıyoruz"
Başarının sürdürülebilir hale getirilmesi gerektiğini kaydeden Güneş, "Biz de başarıyı yanlış anlıyoruz. Başarı bir şeyi elde etmektir. Okula girmek, işe girmek, kariyer sahibi olmaz. Bir şey elde etmektir. Mutluluk için yaşıyoruz. Başarı mutluluğa bir araçtır. Takıma girdiniz başarılı oldunuz. İki maç oynadınız ama sonra kovuldunuz? Ne oldu?" diye konuştu. 
"Futbolu ekonomi, tarihi ve sosyolojik bir olay olarak görüyorum"
Futbolu bir oyun olarak görmediğini kaydeden Güneş, "Futbolu ekonomi, tarihi ve sosyolojik bir olay olarak görüyorum. İlla meslek olarak görmek değil. Benim için okul sırasında futbol engeldi. Şimdi bakanlığın da katkısıyla sporculara burs imkanı veriliyor. Bunlar yarışanlar. Genç oyuncuların yurt dışına gitmesi heveslendiriyor. Trabzonspor ve Trabzon buna güzel bir örnek. Bizim dönemimizde de iyi futbolcular vardı. Sonrasında Hamiler geldi. Şimdi Yusuflar geliyor. Oradan yurt dışına gidiyorlar. Ancak oyuncuları okulla birlikte götürmelisiniz. Altınordu güzel bir örnek. Bu işte güzel para var. Onlara destek olup, yurtdışına satıyorsunuz. Bugün bir Yusuf'un maliyeti ne kadar? 15-20 milyon Euro. Ozan, Çağlar, Merih... Bunlar gittikçe ülkeye döviz kazandırıyorsunuz. Yurt dışından yaşlı bir oyuncu getirdiğinizde döviz kaybediyorsunuz. Çiçekçilik müthiş iş yapıyor. Biz neden yapmıyoruz. Arazilerimiz var, insanımız var. Bizim insanımıza imkan verildiğinde her şeyi başarırlar" açıklamasını yaptı.
"Fikirler tartışılmıyor"
İşini yapmaya odaklandığını kaydeden Şenol Güneş, "Gençliğimden beri akşam yatıyorum, sabah kalkıyorum. Bir işim var. Ne görüyorsam onu yapmaya çalışıyorum. Yarın ona ne yalan konuşacağım, ne diyeceğim, böyle yapacağım desem... Kağıtlara yazsam aklımda kalmaz. Hadi kaldı aklımda yarın yaptım, öbür gün ne yapacağım? Her akşam bununla uğraşacağıma ne görürsen onunla uğraşırsın. Burada da tehlike şöyle, 'Kardeşim, o kadar da saf veya mütevazi olma' deniliyor. Benim o kadar mütevazi olmam, saf olmam veya işimi iyi yapmam seni rahatsız ediyorsa o zaman sen düzgün bir insan değilsin. Medeni olmak, açık olmak Türkiye'de pahalı bir hal aldı. Fikirler tartışılmıyor. İnsanlar fikir konuşurken, birbirlerini konuşmaya başlıyorlar. Oyuncular da öyle. Bir hata varsa davranışından dolayı. Kişiliğine vermeyeceksin. Çocuğa sürekli müdahale ederseniz onun yerine geçersiniz. Futbolcular dünya çapında oluyorsa ona katkı verirsin. Oyuncu ister siz yardımcı olursunuz" dedi.
"Burak futbolu çok seviyor"
"Burak futbolu çok seviyor. Büyüme sancıları oldu. Duygularını dışa vururdu. Artık hem kendisini hem de etrafını yönetebiliyor. Selçuk ile çok iyi bir ikililerdi. Çok iyi tamamlıyorlardı birbirlerini. Fransa'da bir Türk oyuncunun böyle sahiplenilmesi beni çok gururlandırıyor."
"Uğurcan'ın gelecekte çok iyi olacağını düşünüyorum"
"Uğurcan'ın gelecekte çok iyi olacağını düşünüyorum. Merih'in de Çağlar'ın da çok iyi olacağını düşünüyorum. Umut Meraş'tan bile beklediğimden fazla randıman aldım."
"Rıdvan'ın boyu kısa ama aklı çok büyük"
"Rıdvan'ın boyu kısa ama aklı çok büyük. Sakatlık sonrası biraz sıkıntısı oldu. Ezilir diye korkuyorum ama ihtiyacımız olursa kadroya çağıracağız. Rıdvan'ın boyu kısa ama aklı çok büyük. Sakatlık sonrası biraz sıkıntısı oldu. Ezilir diye korkuyorum ama ihtiyacımız olursa kadroya çağıracağız. İrfan Can da çok yetenekli bir futbolcu ama bir basamak daha yukarı çıkmasını bekliyorum. Çok yetenekli bir oyuncu. Müthiş paslar atıyor."
"Fatih hoca ile aram iyi"
"Fatih hoca ile aram iyi, arkadaşımız, niye sevmeyeyim? Bizden birini sevmeyenler, bizi yumurta gibi birbirimize vurdurmak istiyor."
"Futbol ülkesinde bunun olmaması lazım"
"Sergen hocanın zekasına ve futbol anlayışına baktığınız zaman başarılı olma yolunda çok güçlü bir aday. Emre hoca, Çağdaş hoca da öyle. Okan hoca gelecek, yine başarılı olacak. Yeni hocalar çıkarmalıyız. Daha doğrusu onlar kendini göstermeli. Şenol Can var, Çağdaş var, Emre hoca var, lisansı olmayanların teknik direktörlük yapmasını doğru bulmuyorum. O zaman antrenörlük mesleğine saygısızlık yapmış oluruz. Futbol ülkesinde bunun olmaması lazım."
"Hayalimiz Avrupa Şampiyonası'nda gruptan çıkmak"
"Hayalimiz Avrupa Şampiyonası'nda gruptan çıkmak ama önceliğimiz ülkemizi iyi temsil etmek. Gruptaki 3 rakibimiz de FIFA sıralamasında bizden iyi durumda. Biz de ilk 10'a girmek istiyoruz."
"Sergen hocanın bazı eleştirilerine katılmıyor olabilirim"
"Sergen hocanın bazı eleştirilerine katılmıyor olabilirim. Bazen kazandığı halde eleştirebiliyor baskı oluşturmak için. Ama son müsabakada bakıyorsunuz aut değil yani görüyorsunuz. Atiba’ydı evet. Burada kötü niyet yok ama bariz hatalı"

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir