GÜLCE SANAT GRUBU'NUN SERGİSİ AÇILDI

GÜLCE SANAT GRUBU'NUN SERGİSİ AÇILDI
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından oluşturulan Gülce Sanat Grubu'nun sergisi, Eyüp Belediyesinin destekleriyle açıldı.

Açılışı, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından gerçekleştirilen sergi, 30 Kasım'a kadar sanatseverleri bekliyor.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Geleneksel Türk Sanatları Sergisi Tahayyül 2” sergisinin açılışını yaptı. Eyüp Belediyesi Fuaye Salonu'nda gerçekleşen sergi açılışında kısa bir konuşma yapan Başkan Remzi Aydın, “Eyüp Belediyesi olarak biz kendi kursiyerlerimize kültür sanat eğitimleri veriyoruz. Ama sadece kendi öğrencilerimize eğitim yapmıyoruz. Dışarıda amatör atölyelerde üretilen eserlerin sergilenmesi ve daha çok insanla buluşması anlamında da aracılık yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bu tip nitelikli sergileri gerçekleştirmeye devam ederiz Eyüp'te. Netice olarak da Eyüp Sultan'ın içinde barındırdığı o tarihi ve kültürel birikimi açığa çıkarmış oluruz.” dedi.
Açılışa katılan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Gülnur Duran da sergi ile ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti: “Burası çok güzel bir sergi salonu olmuş. Öğrencilerimize çok güzel bir imkan sağlanmış. Sayın Belediye Başkanı Remzi Aydın'a çok teşekkür ediyoruz. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları bölümü mezunlarından oluşan grup çok zengin, güzel ve kaliteli bir sergi hazırladılar birlikte. Çok memnun oldum.”
Sergide, geleneksel sanatlarla uğraşan Ümmügülsüm Sevim, Funda Arı Karakaş, Fatıma Betül Özer, Ayşe Karaaslan, Zeynep Dursun ve Neslihan Kocatürk isimli genç sanatçıların tezhip, hat, minyatür, katı, kağıt oyma, ahşap kesme gibi unutulmaya yüz tutan sanat dallarında yaptıkları 152 eser yer alıyor.
Sergi, 30 Kasım Çarşamba gününe kadar Eyüp Belediyesi Fuaye Salonu'nda sanatseverlerle bulaşacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir