GERİ DÖNÜŞÜM ÜRÜNLERLE TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEKLER

GERİ DÖNÜŞÜM ÜRÜNLERLE TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEKLER
Gölbaşı Zübeyde Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin geri dönüşüm ürünlerinde hazırladıkları özel tasarım kıyafetler, İtalya'da düzenlenecek uluslararası yarışmada jüri karşısına çıkacak.

Gölbaşı Zübeyde Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, geri dönüşüm ürünleriyle hazırladıkları kıyafetler ile İtalya'da düzenlenecek Avrupa Biyo Moda yarışmasında "kıyafet gösteri" bölümünde Türkiye'yi temsil edecek.
Daha önce 32 ülkeden 98 okulun katıldığı "tasarım" yarışmasında 3. olan okul, bu hafta yapılacak "kıyafet gösteri" bölümünde ise birinci olmak için Sırbistan ve Letonya temsilcileriyle yarışacak.
Okul müdürü Sibel Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk motif ve elişi 12 parçalık bir kreasyon hazırladıklarını, yarışmada gösterilecek elbiselerin ise tamamen geri dönüşüm ürünlerinden yapıldığını söyledi.
En gözde kıyafetlerinin Türk-Osmanlı motifleriyle süslenen "Hürrem" elbisesi olduğunu ifade eden Koç,"İtalya Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği Biyo-Moda yarışmasına katıldık. Bu yarışmanın ilk etabı olan tasarım bölümüne 32 ülkeden 98 okul yarıştı. Bu yarışmada 3. olarak finale yükseldik. Yarışmanın ikinci bölümü kıyafet kısmında ise Sırbistan ve Letonya ile yarışacağız. Bütün tasarladığımız kıyafetlerde geri dönüşüm maddeleri kullandık. Bunlar tamamen Türk motifleri, Türk el işleri, Türklere özgü kıyafetler, dokumalar. Bizim gözde kıyafetimiz Türk-Osmanlı motifleriyle süslenen 'Hürrem' kıyafetimiz ile birinci olabiliriz. Her bir parçası elimizde işlenerek yapılmış bir kıyafet. Yarışmayı kazanırsak Avrupa'da ülkemize birincilik getirmiş olacağız. Bu da bizi fazlasıyla gururlandıracaktır."şeklinde konuştu.
Dikim öğretmeni Sevil Çizmeci ise kıyafetlerde yer alan metal kısımların kola kutularının kapaklarından yaptıklarını belirterek, "Farklı renkte kapaklar piyasada mevcut. Bunları değişik firmalardan atık malzeme olarak bulduk, hiçbiri sıfır malzeme değil." dedi.
Çizim ve tasarım öğretmeni Feride Çelik de çizimleri tasarlarken biyo-moda anlayışı ve etnik ögeleri temel aldıklarının bilgisini vererek, "Anadolu'nun kültürünü barındıran 7 rengi oluşturan bir yaka işlemesi kullandık. Etek ucunda ise Kastamonu yöresine ait kadınların çarşaflarını süslemek amacıyla kullandığı harcı işledik ve bu harcın üzerine yine Anadolu'yu temsil eden mozaik kültürümüzü bir örneği renk renk tahta boncuklarla döşedik ki dünya bizi 7 rengimizle tanısın istedik." ifadelerini kullandı. 
Okulların hazırladığı kıyafetleri mankenler jüri üyelerine sergileyecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir