GELECEK KUŞAKLARA İZ BIRAKACAK BELGELERİN PEŞİNDEYİZ

GELECEK KUŞAKLARA İZ BIRAKACAK BELGELERİN PEŞİNDEYİZ
2. Ulusal “İstanbul” Temalı Fotoğraf Yarışması “Benim İstanbul’um; İstanbul’un Semtleri” fotoğraf yarışmasında dereceye girenler...

2. Ulusal “İstanbul” Temalı Fotoğraf Yarışması “Benim İstanbul’um; İstanbul’un Semtleri” fotoğraf yarışmasında dereceye girenler ödüllerini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın elinden aldı.
Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen ödül törenine Başkan Kadir Topbaş’ın yanı sıra Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Yalçın Karayağız, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, İFSAK Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Turaç ve yarışmada dereceye giren fotoğraf sanatçıları katıldı.
Ödül gecesinde konuşan Başkan Kadir Topbaş, fotoğraf yarışmalarıyla birlikte tarihe iz bırakıldığını ve gelecek nesiller için de bu fotoğrafların önemli birer kaynak olacağını söyledi. Yaptıkları işler ve yatırımlarla amaçlarının geleceğe iz bırakmak olduğunu kaydeden Başkan Topbaş, “Biz, gelecek kuşaklara iz bırakacak belgelerin peşindeyiz. Deklanşöre basıldığı zaman o kare gelecek kuşaklar için kaydedilmiş oluyor. İstanbul öyle bir şehirdir ki bu şehre nasıl bakarsanız sizi öyle etkiler. Her yönüyle insanlığa yansıması olan bir kent. Bu yarışmanın konusunun semtlerle ilgili sıralı bir değerlendirme olmasını istedik” diye konuştu.
İstanbul’un her noktasından farklı bakış açıları elde edilen bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, “Bu kadar güzelliği, zenginliği ve farklılığı bir arada tutan kent, dünya fotoğrafçıları için de ayrı bir güzellik taşıyor. Her bir semtin ayrı güzelliği var. Bu yönüyle bu şehri fotoğraflayarak ölümsüzleştirme sorumluluğumuz var” şeklinde konuştu. 
Yarışmanın ilerleyen yıllarda uluslar arası bieanele de çevrileceğini dile getiren Başkan Topbaş, “Ben de bienale katılacağım” dedi.
Başkan Topbaş önemli olanın bakış açısının olduğunun altını çizerek şöyle devam etti: “En iyi fotoğrafı en iyi makine çekemiyor. En iyi yazıyı da en iyi bilgisayarın yazmıyor. Şöyle bir düşüncem de var. İstanbul'da çok fotoğraf çeken basın mensuplarımız var. Onların arşivlerinden de bir yarışma yapmamız lazım. O kadar çok çekiyorlar ki onların kayıtlarında ne var görmek gerekiyor.”
Başkan Topbaş’ın konuşması esnasında soğuk hava nedeniyle salona girip kürsünün önüne gelen kedi Başkan Topbaş’ı ve katılımcıları gülümsetti. Başkan Topbaş kürsünün önüne kadar gelen kedi için, “O da buraların sahibi, beni de unutmayın diyor. Onun da İstanbul hakkında da sözleri vardır muhakkak” dedi.
Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edilerek serginin açılış kurdelesi kesildi. 
Ödül töreni  sırasında Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın fotoğrafçısının makinesini alan Başkan Topbaş, ödül alan katılımcıların ve ödül verenlerin fotoğrafını çekti. 
-Ödüller-
Bir "seri fotoğraf" yarışması olan ve eserlerin birbirleri ile bütünlük sağlaması gereken yarışmada katılımcılar en az 3, en fazla 5 fotoğraflık tek bir seri ile yarıştı. Her katılımcının fotoğrafları bir bütün olarak seçici kurulda değerlendirildi.
Toplam 644 kişinin katıldığı ve 607 seri eserin değerlendirildiği yarışmada Nebiha Bacıoğlu, Ahmet Turan Kural, Memduh Emrah Tuluk ve Sebahattin Özveren "birincilik", Gülten Akıncı Engin, Mustafa Bülent Yılmaz, Sami Uçan ve Kürşat Bayhan "ikincilik" , Süreyya Güler, Mustafa Karakoç, Damla Atak, ve Ali Suat Kızıltaş da "üçüncülük" ödülüne layık görüldü.
Birincilerin 5 biner lira ile ödüllendirildiği yarışmada ikincilere 4'er, üçüncülere de 3'er bin lira para ödülü verildi.
Yarışmada Dilek Gürsoy, Kaan Özgü, Sefa Candemir ve Mehmet Bayrak "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü"ne layık görülürken, Bahar Yıldırım, Uğur Taşlı, Emrah Dindar ve Vanja Panti "MSGSÜ Özel Ödülü" almaya hak kazandı.
"İFSAK Özel Ödülü"nü ise Hasan Zer, Yeter Koç, Emre Soytürk ve Hakan Kuyumcu'nun eserleri değer görüldü.
Yarışma kapsamında Mehmet Yaman, Erdinç Erdoğan, İlhan Baştopçu, Burak Başoğlu, Ali Tuluhan Satı, Hüseyin Turgut, Tevfik Adatepe, Kadir Çivici, Adviye Özyar, Murat Koçak, Sevilay Yurtsever ve Özkan Samioğlu "mansiyon" ödülüne layık görüldü.
Gecede ödülleri Başkan Topbaş, Başkan Hazinedar, MSGSÜ Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir